Očajna Marina umalo upropastila odlični Wipeout

PRVA emisija showa Wipeout, gledatelje je sinoć nasmijala do suza. Jedina slaba točka RTL-ovog Wipeouta bila je katastrofalna voditeljica Marina Jerković, koju je RTL izmislio u showu "Hrvatski top model", pa potom od nje pokušao napraviti voditeljicu kroz "Kunolovca".

Marina tijekom jednosatne emisije nije uspjela složiti cijelu rečenicu, s hrvatskim jezikom nikada se nije upoznala, a spontano komunicirati s drugim ljudima ne umije. Za modela nije, za voditeljicu nije, a kreveljenje nije talent koji se cijeni, tako da nije posve jasno zašto je RTL gura. Puno bolji od nje doduše nisu bili niti sportski komentator Davor Sever i komičar Marko Orešković.
 
Sam koncept i zanimljivi natjecatelji ipak su uspjeli spasiti emisiju koju su se voditelji, kao da ih je plaćala Nova TV, svim silama trudili upropastiti.

Natjecatelji nam otkrivaju kako ipak nije sve baš bilo toliko smiješno i zabavno kao što se činilo. Zadaci koje su morali proći su bili izrazito teški pa je mnogima bilo mučno, a jedan od natjecatelja je i slomio ruku prilikom pada u posljednjem izazovu.

Sve izazove, s najboljim vremenom, prošao je 18-godišnji košarkaš iz Splita, Vice Pleština koji je poznat široj javnosti od rujna prošle godine kada je predvodio srednjoškolce u velikom "Facebook" prosvjedu, a potom u intervjuima hvalio ministra Primorca.

Kući je otišao bogatiji za 60.000 kuna - glavnu nagradu od 50.000 kuna te Fanta bonus challenge od 10.000 kuna, budući da je posljednji "preživio" Swiper.

Boksačke rukavice i divovske lopte na putu do cilja

Natjecatelji su prvo morali proći kvalifikacijski poligon gdje se od 18 kandidata izdvojilo najbržih 12. Nakon spuštanja niz vodeni poligon, na putu su im se našli klizavi tornjevi od strunjača ispod kojih su im se smiješili blatni bazeni, boksačke rukavice koje su ih nemilice mlatile i divovske narančaste lopte preko kojih je trebalo doskočiti na platformu sa koje se poput Tarzana užetom trebalo dobaciti do cilja.

Najviše gracioznosti na kvalifikacijskom poligonu je pokazala Indexova R`n`B Angelsica, 19-godišnja Tea Lovčalić, koja je baletnim manirama preskočila klizave tornjeve strunjača i jedina doskočila na čvrsto tlo bez da se uprljala u blatu. Tek malo poteškoća su joj stvarale boksačke rukavice zbog kojih je i ona završila u blatnom bazenu. Svoju spretnost je Tea dokazala preskačući narančaste lopte.

Naime, gledatelji su sinoć mogli vidjeti kako Tea, za razliku od preostalih natjecatelja, lopte nije pokušavala preskočiti brzim doskocima s jedne na drugu, već je polako i smireno obgrlila jednu po jednu, pridigla se, a potom preskočila na sljedeću. Istu je, očito efikasnu taktiku, nakon nje primijenila samo još jedna djevojka.

Nakon kvalifikacijskog poligona, najbržih 12 čekao je pravi izazov - Swiper. Natjecatelji su stajali na klimavim stupovima i pazili da ih ne pokupi rotirajuća poluga koja je mijenjala brzinu i visinu. Posljednjih šest koji su ostali na nogama, kvalificiralo se u sljedeći krug, a "posljednji preživjeli" iz izazova je dobio bonus od 10.000 kuna. Bio je to Vice Pleština, kojemu se sreća nasmiješila i u nastavku natjecanja. Zanimljivo je da je Vice posljednji opstao na Swiperu unatoč tome što se tijekom igre čak dva puta okliznuo i zamalo završio u vodi.

"Neki su ostali u hotelu piti pivu, dok su drugi razgledavali Argentinu"

"Bilo je izrazito teško. Posebno Swiper. Nije fer da se cure i dečki ravnopravno boduju, u istoj kategoriji. Drugo po težini su bile lopte i jastuci, a najlakši je dio bio primiti špagu i probiti zid", priča nam oduševljena Tea, kojoj se show toliko svidio da bi sve još jednom ponovila. Žali jedino što gledatelji zbog lošeg montiranja snimki nisu uspjeli čuti sve zvukove i vidjeti cjelovito prolaženje poligona, kako bi dobili potpuni uvid u muke kroz koje su prolazili kandidati - jer ovako je sve izgledalo jednostavno i zabavno.

"Svi smo bili različiti - od 18 do 60-ak godina. Atmosfera među kandidatima nije bila idilična. Svađali su se i razdvajali", kaže Tea o tome kako su se pojedini kandidati odnosili prema konkurenciji. "Neki su ostali u hotelu piti pivu, dok su drugi razgledavali Argentinu", priča kroz smijeh.

"Konkurentsko potpomaganje" bilo je vidljivo na poligonu na kojeg se zaputilo šestero najboljih. Nakon vrtuljka koji je bio samo za one "jačeg želuca", pred kandidatima su bile tri klizave "krafne" preko kojih su bez padanja u vodu morali doći do platforme. U pokušajima da dođu među najboljih četvero, kandidati su jedni druge gurali i rušili.

Vice pobijedio i u finalnom izazovu

Najboljih četvero je na završnom poligonu pokušavalo osvojiti 50.000 kuna. Nakon što su se strmoglavili niz tobogan pod kutem od 45 stupnjeva, na putu su im se našle bačve koje su trebali preskočiti, uski zid uz kojeg su se trebali popeti i prebaciti na vrtuljak s kojeg su trebali doskočiti na malenu platformu na čijem ih je kraju čekalo rotirajuće deblo i trampolini preko kojih su trebali dospjeti do cilja. Najbrži je bio Vice Pleština, a jedan od kandidata je nakon pada s vrtuljka u vodu morao odustati jer je pritom slomio ruku.

Set na kojem se snima "Wipeout" nalazi se u provinciji Benavides u okolici Buenos Airesa i jedan je od dva takva u svijetu (prvi je sagrađen u Los Angelesu), a izgleda kao ogromni lunapark za odrasle. Ovaj projekt oduševio je gledatelje diljem svijeta, a na njegovom poligonu okušali su se natjecatelji iz više od 15 europskih zemalja i iz SAD-a.

I.M.
Foto: RTL/Tea Lovčalić

Pročitajte više