Od crnog rižota Mate Jankovića rastu zazubice, a recept je baš jednostavan

Foto: Facebook

HRVATSKI chefovi koji su pokrenuli Facebook stranicu Chef kuha doma u kratkom su roku osvojili srca ekipe na društvenim mrežama te su skupili gotovo 40 tisuća followera. Poznati hrvatski chefovi kuhaju svaki dan i s Facebook ekipom dijele recepte za specijalitete, a sudeći po komentarima ispod objava, mnogi od pratitelja recepte isprobavaju doma.

Večeras je Mate Janković objavio recept za crni rižot koji stvara zazubice već na fotografiji, a priprema je prilično jednostavna.

Recept za 4 osobe:

  • 0,8 kg očišćene sipe sa svojim crnilom
  • 0,8 kg luka
  • 4 češnja češnjaka
  • žličica sjeckanih sjemenki anisa
  • 3 lovorova lista
  • 2 žličice sjeckanog ružmarina
  • 0,05 l maslinovog ulja
  • 320 g carnaroli riže
  • 2 l ribljeg temeljca
  • 2 dl bijelog vina
  • sol
  • papar

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstati luk rezan na kockice na laganoj vatri. Nakon što je luk dinstan dodamo lovor, češnjak, ružmarin i anis. Kratko popržimo i dodamo sipu, posolimo, popaprimo, kratko dinstamo i dodamo vino i malo temeljca. Kuhamo na laganoj vatri 2 sata. Nakon sto je sipa meka, dodamo rižu i konstantno miješajući dodajemo kipući temeljac. Kad je riža al dente, dodamo maslinovo ulje uz naglo miješanje da se stvori emulzija. Po želji dodati limunove korice i chillija. Odmoriti rižot 5 min prije posluživanja.

Pročitajte više