Od Đoleta se oprostio i grad u kojemu nije održao nijedan koncert nakon rata

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

OD ĐORĐA Balaševića se proteklog vikenda oprostila cijela bivša Jugoslavija, a sinoć je to napravila i Banja Luka, jedini veliki grad bivše države u kojemu nije održao koncert nakon rata.

Veliki broj Banjolučana sinoć se okupio na platou kod Banskog dvora, a oproštaj od Balaševića organizirao je Grad. Sinoć je tamo bio i novi banjolučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

Na platou su Banjolučani palili svijeće, a od kantautora su se oprostili uz projekciju njegovog portreta i stihove "Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli".

Iako je u tom gradu imao tisuće obožavatelja, nakon rata tamo nije održao nijedan koncert. O Banjoj Luci je nekoliko puta govorio u svojim intervjuima i naglašavao da nema problem s Banjom Lukom, nego ljudima koji govore u njezino ime.

"To je grad iz kojeg mi stalno šalju neke poruke. 'Čuvamo metak za tebe.' A onda sam ja odgovorio, 'super, mislim, nije lijepo što čuvate metak za mene, ali je lijepo što ste neki ipak sačuvali...'", rekao je Balašević za NIN 2016. godine.

Pročitajte više