Odabrane najupečljativije haljine proteklog desetljeća

JOŠ MALO i ući ćemo u novo desetljeće i intenzivno se radi na sumiranju događaja i ljudi koji su obilježili ovu dekadu. Stoga i ne čudi ljestvica koja se danas pojavila, a ona donosi haljine koje su obilježile desetljeće. Modni direktor časopisa InStyle, Hal Rubenstein nabrojio je sto haljina koje su bile najupečljativije u proteklih deset godina.

Apsolutna pobjednica - Kate Hudson

Hal je haljinom desetljeća proglasio Versaceovu zlatnu haljinu koja je bila ispunjena čipkom. Nosila ju je lijepa Kate Hudson na dodjeli Oscara 2003. godine. "Imala je u sebi dozu ekstravagancije koja je svih ostavila bez daha. Kombinacija njezine zlaćane boje kože i kose, te puno zlatne čipke bila je nešto savršeno", rekao je Hal.

Elegantna Anne Hathaway

Profinjenu Kate u stopu prati njezina kolegica, glumica Anne Hathaway. Ona je očarala prisutne kad je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara odjenula usku Armanijevu haljinu. Bez naramenica, u boji šampanjca, optočena Swarovski kristalima, ova haljina je istaknula sve najljepše na talentiranoj glumici. Prve dvije glumice drže primat svojim sigurnim izborom finih večernjih haljina.

Cate Blanchet i Kate Hudson

No naravno, pljeskali smo i onim hrabrijim izborima, kao što su naprimjer haljine Kate Winslet i Reese Witherspoon. Winslet je oduševila ove godine na dodjeli Oscara kad se pojavila u prekrasnoj haljini YSL-a, a Resse je isto napravila na dodjeli Zlatnih globusa 2007, kad se pojavila u kratkoj žutoj haljinici Nine Ricci. Ovakva ljestvica bila bi nezaobilazna bez Sarah Jessice Parker, koja je zasjala na dodjeli Emmyja 2003. godine, kad se pojavila u blijedoj ružičastoj Chanelovoj haljini. Na zanimljivoj ljestvici najviše puta su se spomenula imena Cate Blanchett i Kate Hudson.

Pročitajte više