Odbio dati trudnici svoje mjesto u prepunom vlaku. Podržavate li njegov stav?

Foto: Shutterstock

JEDAN dečko izazvao je burne reakcije na Redditu nakon što je otkrio da je odbio ustupiti svoje mjesto u vlaku trudnoj ženi. On tvrdi da se nije morao dići trudnici unatoč tome što su mu drugi putnici rekli da to učini. U sad već izbrisanoj objavi, mladić je objasnio da nije bilo slobodnih mjesta kada je u njegov kupe ušla trudna žena.

Mladić je rekao da su svi ljudi koji su sjedili oko njega bili puno stariji od njega pa se očekivalo da će on ustupiti mjesto trudnici. "Nisam bio siguran trebam li joj ponuditi svoje mjesto ili ne", napisao je. Dok se mladić mislio, starija žena koja je sjedila blizu njega je rekla trudnici da sjedne na njegovo mjesto. Mladić se naljutio na stariju ženu. "Ne možete samo tako reći nekom da sjedne na moje mjesto. Moje je, ja odlučujem", rekao joj je. 

Žena mu je na to odgovorila da on kao mlad čovjek može stajati. "Svi su me gledali kao da sam rekao nešto krivo. Rekao sam joj da se ne mislim ustati, a ona mi je počela govoriti da ne poštujem starije", piše on. Tada su ga svi iz kupea počeli blijedo gledali te su tražili od njega da se digne, ali on je to odbio. "Rekao sam im da gledaju svoja posla i da imam puno pravo ostati sjediti", govori mladić.

"Nemaš nimalo empatije prema drugima", kritizirali su ga korisnici Reddita

"Vjerojatno sam ostavio loš dojam na sve, ali nije mi se svidio ženin stav", zaključio je on. Mnogi korisnici Reddita su kritizirali njegovo ponašanje. "Pokazao si da nemaš empatije prema drugima", "Trebao si ponuditi trudnici da sjedne na tvoje mjesto, ali ona starija žena nije trebala nuditi tuđa mjesta", "Pristojno je ustupiti svoje mjesto trudnici", pisali su mu. 

"Uobičajena ljubaznost nalaže da kada ste radno sposobni i imate priliku ponuditi svoje mjesto nekome za koga se čini da želi ili treba dodatnu pomoć ili pažnju, to činite iz dobre volje", rekla je stručnjakinja za bonton Diane Gottsman za MailOnline Travel. 

Pročitajte više