Oduševit će vas ova dva nova korejska proizvoda. Evo što inovativno nude

Ilustracija: Pexels

Sadržaj nastao u suradnji s: Aurora Kozmetika

KANALE mojih društvenih mreža u zadnje vrijeme sve više preplavljuju uglađena i sjajna lica korejskih skincare kreatorica. Do sada ih nisam pratila, ali kako počinjem primjećivati plitke bore oko očiju, tako me selektivno zapažanje i algoritmi sve više vuku na istraživanje.

Na stranu filtri i kozmetički zahvati koje možda koriste, poznato je da se K-beauty trend već udomaćio i daleko na zapadu, pa tako i kod nas. Riječ je, zapravo, o cijeloj filozofiji brige za kožu. Naime, na Dalekom istoku smatra se da je zdrava koža lijepa koža, a to ne dolazi preko noći već konstantnom i dugoročnom njegom.

Pojam K-beauty također podrazumijeva i širok spektar kozmetičkih proizvoda i tretmana za njegu kože koji potječu iz Južne Koreje. Uz to, korejska kozmetika poznata je po svojoj inovativnosti.

Dva najpoznatija izgleda povezana s K-beauty pokretom su "honey skin" (medena koža) i "glass skin" (staklena koža). Medena koža izgleda nahranjeno i puno te je hidrirana i elastična. Staklena koža je glatka, sjajna i blistava.

S dosljednom rutinom može se postići oboje.

Za dostizanje zdrave i blistave kože nije potrebno ići na Istok. Novost u prodavaonicama dm-a od sada su dva proizvoda korejskog brenda Jumiso koja obnavljaju kožu lica i vraćaju joj elastičnost.

Jedan je serum s vitaminom C koji se koristi u prvim koracima njege, odmah nakon čišćenja lica, a drugi esencija s puževom sluzi i peptidima koja je osmišljena kao završni korak njege. To su Hello skin All Day Vitamin VC-IP 1.0 serum za učvršćivanje kože i Snail Mucin 95 + Peptide esencija.

Ilustracija: Pexels

Odlučila sam ih isprobati.

Jumiso proizvodi kod nas su već zastupljeni. Ime brenda u slobodnom prijevodu znači "dati osmijeh", što im je ujedno i moto. Sam logo također podsjeća na osmijeh, što je simpatično.

Pronašla sam informaciju da brend postoji od 2016. godine. Ističu da im je glavna filozofija razvoj proizvoda na prirodnim i snažnim sastojcima te da su kreirani da poboljšaju zdravlje i sjaj kože. Poseban naglasak stavljaju na to da njihovi proizvodi budu prilagodljivi svim tipovima kože.

To je slučaj i s ova dva proizvoda.

Serum za elastičniju kožu koji hidrira

Glavna zadaća seruma Hello skin All Day Vitamin VC-IP 1.0 je poboljšanje elastičnosti kože. Pri redovitoj upotrebi koža će početi s pojačanom proizvodnjom kolagena. Time koža postaje elastičnija i smanjuje se vidljivost finih bora.

Foto: Promo

Ovaj serum sadrži brojne inovativne sastojke poput bakuchiola za poticanje proizvodnje kolagena za čvršću i svjetliju kožu, niacinamida za posvjetljivanje kože, pantenola za dubinsku hidraciju i sprječavanje gubitka vode, dok je ekstrakt ploda aronije pun antioksidansa te poboljšava pigmentaciju.

Na pakiranju stoji da je serum Hello skin All Day serum pogodan je za sve tipove kože, pa čak i najosjetljiviju.

Proizvođač preporučuje da se ovaj proizvod nanosi tako da se apliciraju tri do četiri kapljice na cijelo lice ujutro i navečer nakon čišćenja. Ako ga planirate koristiti preko dana, potrebno ga je nanijeti prije kreme sa zaštitnim faktorom.

Dolazi u staklenoj bočici s kapaljkom za jednostavniju primjenu. Pakiranje sadrži 30 mililitara proizvoda. Nema mirisa, a boja je mliječno-prozirna. Kapljice lako izlaze iz kapaljke, a struktura je poput laganog gela pa jednom kad se stave na lice, stoje na koži i ne otiču poput tipične tekućine tako da ih je lako uhvatiti i razmazati.

Kad sam ga stavila na kožu, jednostavno se razmazao i stopio s njom. Nisam primijetila da ostavlja nikakve tragove poput ljepljivog osjećaja ili težine. Nekoliko trenutaka se vidjelo da je proizvod na koži, a potom se potpuno upio. Nije ostavio nikakav miris.

Esencija s puževom sluzi

Drugi proizvod, Snail Mucin 95 + Peptide esencija je koja sadrži puževu sluz i peptide koji jačaju barijere i poboljšavaju elastičnost kože. Glavna zadaća joj je da učvrsti, hidrira i obnovi kožu bez začepljenja pora.

Titl

Na vanjskom pakiranju, kao i na samoj bočici, istaknuto je da pomaže umiriti kožu nakon oštećenja uzrokovanih UV zrakama. Iako izbjegavam izlaganje jakom suncu preko ljeta, ova esencija će svakako biti korisna dođe li do takvih oštećenja.

Na deklaraciji je navedeno da kombinacija puževe sluzi i pet peptida djeluje protiv starenja kako bi se koži vratio mladenački ten. Uz to, esencija smanjuje ožiljke, mrlje i bore, kao i iritacije te crvenilo. Navedeno je i da djeluje protuupalno.

Kao i serum, dermatološki je testiran i pogodan za sve tipove kože.

Potpuno je proziran, a dolazi i u zanimljivoj prozirnoj bočici od 140 mililitara s pumpicom za istiskivanje proizvoda. U uputstvu piše da se koristi kao zadnji korak u njezi lica.

Za razliku od seruma, ne piše koliko proizvoda treba staviti na lice, pa sam to odmjerila odokativno i napravila nekoliko točkica na licu kao da stavljam hidracijsku kremu. 

Prije stavljanja na lice, testirala sam ga na ruci. Tada sam ga utrljala kružnim pokretima što ga je zapjenilo. Kasnije sam shvatila da u uputi piše da ga treba utapkati laganim pokretima. Pri drugom pokušaju postupila sam tako i više nije bilo nikakve pjene. 

Što se tiče gustoće, sličan je serumu. Radi se o konzistenciji tekućeg gela tako da ako previše istisnete na jedno mjesto, može skliznuti s lica. Srećom, pumpica ne izbacuje veliku količinu odjednom.

Miris je diskretan, ali postoji. Međutim nije jači od onoga što biste očekivali od kozmetičkog proizvoda. Neki ruževi i hidracijske kreme koje sam koristila imali su intenzivniji miris od ove esencije.

Iako mi ljudi još uvijek daju koju godinu manje, mislim da ću ovog ljeta ova dva proizvoda uvrstiti u svoju rutinu. Hello skin All Day Vitamin VC-IP 1.0 serum ponajprije zbog hidracije i sprječavanja gubitka vode, a Snail Mucin 95 + Peptide esenciju zbog protuupalnog djelovanja i smanjivanja crvenila nakon oštećenja od UV zračenja. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Aurora Kozmetika u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više