Olimpijska pobjednica napala Khabiba zbog prijetnje Macronu: Potiče na nasilje

Foto: Instagram

PROSLAVLJENA ruska ritmička gimnastičarka Karolina Sevastyanova obrušila se na UFC-ovog prvaka Khabiba Nurmagomedova zbog njegovog nedavnog verbalnog napada na francuskog predsjednika Macrona, optužujući borca ​​za "poticanje na nasilje".

25-godišnja Sevastyanova, koja se povukla odmah nakon osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, rekla je da Khabib potiče na agresivne akcije umjesto ujedinjavanje ljudi.

"To je zaista zastrašujuće", rekla je za R-Sport. "Potpuno sam protiv toga, to nije u redu, blago rečeno. Živimo u vrlo nestabilnom svijetu u kojem mnogi ljudi prolaze kroz teška vremena. Zašto potiče na nasilje? Pogotovo sada kada bismo, naprotiv, trebali ostati zajedno pomažući jedni drugima, a ne ubijajući jedni druge. Mislim da je njegove postupke diktirao njegov temperament. Oni žive u skladu s pravilima svojstvenim njihovoj kulturi", dodala je.

UFC-ov borac izvrijeđao je Macrona u dugoj objavi na društvenim mrežama, a reakcije se i dalje ne prestaju slijevati. Khabib, pobožni musliman iz Republike Dagestan, optužio je Macrona da vrijeđa muslimane braneći pravo Charlie Hebdoa da objavljuje karikature. 

I mnogi drugi smatraju da Khabibova objava potiče na nasilje i mržnju, a leđa su mu počeli okretati i brojni proslavljeni sportaši.

Pročitajte više