Opel Meriva: Pogled iznutra

NAKON što je otkrio osnovne značajke i eksterijer, Opel nam sada donosi i prve fotografije interijera nove Merive, kompaktnoga monovolumena čija je premijera zakazana za ženevski salon automobila.

U Opelu naglašavaju kako interijer nove Merive nudi izvanserijsko gostoprimstvo za svoje putnike, s obiljem svjetla i toplih tonova.

U svakom slučaju, putnici mogu očekivati skladno odmjerenu prednju armaturu stopljenu s bokom vozila, kao i nekoliko kombinacija boja. Predviđene su tri razine opreme, osnovna Essentia (crni interijer), bogatija Enjoy s mogućnošću izbora atraktivnijeg Red Curry i Cocoa/light Cocoa stila, te najbogatiji Cosmo, koji karakterizira Morrocana crni interijer.

Osim već poznatog FlexSpace sustava slaganja stražnjih sjedala, Opel uvodi i sustav FlexRail koji dodatno povećava modularnost prostora između prednjih sjedala kad je riječ o pretincima, odlagalištu i dodatnim komponentama. Tu je i Flexfix nosač bicikla integriran u stražnji odbojnik koji može prihvatiti do dva bicikla.

Flex priča na Merivi proširena je FlexDoors sustavom prvotno viđenim na konceptnoj Merivi.

Vjerojatno najuočljiviji detalj na Merivi donosi sustav asimetričnog otvaranja vrata, s kutom otvaranja stražnjih bočnih vrata od gotovo 90 stupnjeva. Time je olakšan manevar putnicima (i prtljagom), ali i osiguran poseban status modela u segmentu. S popisa opcija izdvojit ćemo panoramski stakleni krov duljine gotovo dva metra.

Ponovimo i kako će se Meriva nuditi u kombinaciji šest motora potpomognutih turbopunjačima. Dostupni u rasponu snage od 75 do 140 KS, svi motori nude znatno smanjenje potrošnje goriva (i emisije CO2) u odnosu prema prethodnoj generaciji.

Pročitajte više