Video: Operna diva Montserrat Caballe oduševila koncertom u Umagu, s njom u duetu pjevao i Tony Cetinski



ŠPANJOLSKA operna diva Montserrat Caballe jučer je pred nekoliko tisuća ljubitelja dobre glazbe održala koncert u sklopu otvorenja 22. ATP-a u Umagu. Dvosatni koncert završen je desetminutnim ovacijama publike, koja je posebno snažnim pljeskom pozdravila duete Montserrat Caballe s Tonyjem Cetinskim i crnogorskom opernom pjevačicom Biljanom Kovač.

Montserrat Caballe u Umagu je nastupila u pratnji u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra, kojim je ravnao španjolski dirigent Jose Collado. U prvom, pomalo sjetnom dijelu koncerta, Caballe je izvela nekoliko zahtjevnih i manje poznatih arija iz opera Julesa Masseneta, Alfreda Catalanija i Francesca Cilee. U drugom, razigranijem dijelu, Caballe je u duetu s Tonyjem Cetinskim otpjevala "Non ti scordar di me" i "Caruso", a koncert je završen urnebesnim šaljivim duetom Montserrat Caballe i Biljane Kovač koje su "odmijaukale" Rossinijev "Dueto buffo dei Gatti". U dodatku je Biljana Kovač otpjevala rusku pjesmu "Oči čarnije", dok je Tony Cetinski izveo "O sole mio", uz gromoglasne ovacije publike.

Ovu glazbenu poslasticu nisu propustili ni roditelji Tonyja Cetinskog, Vinka i Mirko Cetinski, a u publici su se našli i istarski župan Ivan Jakovčić, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese sa suprugom, dogradonačelnik Umaga Mauro Jurman, saborska zastupnica Tanja Vrbat, Miro Ungar i mnogi drugi.

Jedan od najznačajnijih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj, 22. ATP Croatia Open održava se ove godine od 21. do 31. srpnja. Uz vrhunske tenisače, u Umagu se očekuje više tisuća gostiju, među kojima i veliki broj poznatih imena iz show businessa, umjetnosti, politike i gospodarstva. Pokrovitelj turnira je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Umaški je turnir omiljena destinacija svjetskih tenisača i zbog bogatog zabavnog i kulturnog programa. Uz koncert Monserrat Caballe, održat će se i niz drugih koncerata, kao i gastronomska manifestacija Istri Gourmet Festival koja promiče bogatstvo okusa i mirisa Istre.

Pročitajte više