Oružarki filma Rust zbog smrti snimateljice prijete tri godine zatvora

Foto: Profimedia

Oružarka Hannah Gutierrez-Reed iščekuje suđenje za kobnu pucnjavu na setu filma Rust, u kojoj je u listopadu 2021. poginula snimateljica Halyna Hutchins.

Slučaj bi, kako piše BBC, trebao započeti u Santa Feu u srijedu. Gutierrez-Reed izjasnila se nevinom po optužbama za nenamjerno ubojstvo i neovlašteno mijenjanje dokaza, a prijeti joj do tri godine zatvora ako bude osuđena. Oružarka je nastojala da se slučaj odbaci, ali je sudac prošlog tjedna odlučio da će se ipak nastaviti.

Također, Alec Baldwin 19. siječnja ponovno je optužen za ubojstvo iz nehata nakon što su lokalni tužitelji rekli da su iz forenzičkih testova o oružju korištenom u pucnjavi proizašle dodatne činjenice. Glumac se 31. siječnja izjasnio da nije kriv, a u njegovom slučaju nije još zakazan datum suđenja.

Baldwin je ustvrdio da nije kriv

Hutchins je ubijena kada je pištolj koji je držao Baldwin opalio iz neposredne blizine dok su uvježbavali scenu na setu Rusta na ranču Bonanza Creek. Baldwin je vježbao pucanje iz pištolja za scenu i tvrdi da nije povukao okidač pištolja Colt .45, već da je samo povukao "čekić". Također je ustvrdio da nije kriv za smrt snimateljice jer nije znao da oružje sadrži bojeve metke, koji nisu ni trebali biti na setu.

Kao oružarka, Gutierrez-Reed bila je zadužena za vatreno oružje. Još nije službeno utvrđeno kako je bojevo streljivo uopće dospjelo na filmski set. Gutierrez-Reed je prvi put optužena za ubojstvo iz nehata početkom prošle godine uz optužbe za neovlašteno mijenjanje dokaza kada je navodno odbila pružiti više informacija o spornim mecima.

Rust se nastavio snimati početkom 2023., a film tek treba biti objavljen.

Pročitajte više