Osječke Transformere kupio Arnold Schwarzenegger?

Screenshot: N1

TRANSFORMERI su napustili Osijek. Otkako su se divovske skulpture mladog Crnogorca Danila Baletića krajem kolovoza pojavile u Parku kralja Držislava, gotovo da nije bilo Osječanina koji se s njima nije fotografirao. S njima su čak pozirali i mladenci.

Danilo Baletić, 22-godišnji student Fakulteta vizualnih umjetnosti iz Podgorice, koji je umjetnička djela koja je izložio u Osijeku stvarao gotovo tri godine, zahvalio se na gostoprimstvu svim Osječanima te otkrio fotoreporteru Glasa Slavonije da je priča da su Transformeri prodani slavnom Arnoldu Schwarzeneggeru istinita. Više detalja o tome nije želio otkriti, posebice ne cijenu.

Sedam je golemih Transformera, predstavljenih u osječkom parku, izrađeno od automobilskog otpada i sekundarnih sirovina, dok je osmi, najveći, ostao čuvati Podgoricu sa svojih četrnaest metara i 25 tona. U četvrtak su rastavljeni i odvezeni iz Osijeka. 

Zadarski.hr piše da će sedam  transformera većih od sedam metara i težih od dvije tone čuvati Zadar od neprijatelja sve do Nove godine. Mišić, Bobo, Zift, Zinzov, Sai Ci, Eli Musa i Rammtron smjestili su se ispred zadarskih bedema.

Pročitajte više