Otok izazova 2

KAO I njegov uspješni prethodnik, Otok izazova 2 je dramatična jednosatna reality serija u kojoj sudjeluju četiri ljubavna para koja razmišljaju o ulasku u brak.

Njih osmero odlazi na egzotično putovanje u San Jose, na Costa Ricu i tamo dobivaju priliku testirati svoje veze prije no što uplove u bračnu luku.

Kada stignu na otok, parovima je predstavljena gomila poželjnih samaca, te su partneri razdvojeni sve do posljednjeg dana boravka na otoku.
 
Tada počinje iskušenje!
Tijekom boravka na otoku, parovi imaju priliku dokazati jedni drugima – i sebi samima – da su odabrali pravu osobu.

Parovi:

Edmundo i Catherine zajedno su 3 godine. Upoznali su se zahvaljujući avanturističkom duhu na utrci koju je organizira njezim rat. Cathrtine živi i radi u New Yorku kao plesačica  mjuziklima. Edmundo živi u Chicagu. Kako žive u različitim gradovima, već su upoznali nedostatke veze na daljinu.

John i Shannon žive o u Scottsdaleu, u Arizoni i u vezi su 10 mjeseci. Najveće je mjeto spoticanja u njihovoj vezi činjenica da John nema posao. Shannon radi kao agentica za nekretnine, a John konobari i igra golf. Njoj se nikako ne sviđa činjenica da se on cijeli dan nešto pretražuje po njenoj kući, a John priznaje da ga zastrašuje pomisao da se netko zgodan i uspješan  ubacuje njegovoj Shannon.

Tony i Genevieve su u vezi 3 godine. Oni žive zajedno u Ferndaleu.  Genevieve priznaje da je dominantna u vezi i da joj se čini da je Tony previše pasivan. Žali se da je njegova mirnoća umirila i njihov seksualni život koji je postao čista rutina.

Tommy i Nikkole u vezi su više od 3 godine. Žive zajedno u Chicagu. Od početka je jasno da se stalno peckaju i prepiru. Nije im neugodno prepucavati se pred kamerama.

Tijekom serije jedan će par ispasti, a na njihovo mjesto dolaze:

Mark i Kelley su u vezi godinu i četiri mjeseca. Bila je to ljubav na prvi pogled. I premda je Kelley svjesna da je Mark sklon ženama, ona mu vjeruje. Oboje misle da bi mogli biti ljubomorni. Kelley je konobarica, a Mark smatra da bi trebala naći bolji posao.


Pravila igre:

Razdvajanje

Četiri djevojke odsjest će na jednoj strani otoka s trinaest slobodnih i zgodnih muškaraca, dok će zauzeti muškarci s druge strane otoka biti okruženi s trinaest prekrasnih slobodnih žena.

Tijekom boravka na otoku, parovi nemaju izravnu komunikaciju sa svojim partnerima. Povremeno će se viđati na grupnim aktivnostima, ali ne smiju međusobno razgovarati.

Na upoznavanju sa samcima, ženska četvorka smije izglasati odlazak jedne samice. Izabrana istog trena mora napustiti otok, a isti zadatak imaju i muškarci. Glasanje se odvija po ključu – izbacimo konkurenciju. No, u prošlom se serijalu pokazalo da je zabranjeno voće najslađe!

Obavezni spojevi

Svi zauzeti nose jednake ogrlice kao i njihov partner kako bi svima bilo jasno s kim su u vezi, a prilikom upoznavanja sa samcima svatko od osmero nesigurnih daje ogrlicu u svojoj boji jednom samcu/samici kojeg želi udaljiti od svog partnera/partnerice.

"Označeni" ne smije ići na spoj s osobom iste boje ogrlice. "Spojevi" su obavezan dio pustolovine, a ispunjeni su aktivnostima poput ronjenja, hodanja po špiljama i jahanja. Izvan obaveznih spojeva "označeni" samci i zauzeti otočani smiju se neograničeno družiti.


Nakon povratka sa "spoja" muški i ženski tabori obavljaju glasanje. Svaki tabor zauzetih glasa za izbacivanje jednog od samaca/samica.

Ponovno zajedno?

Parovi se sastaju na obredu kojemu je domaćin Mark L. Wahlberg. Tamo će se suočiti sa svojim osjećajima i osjećajima svog partnera, te moći vidjeti snimku događaja s druge strane otoka. Ako jedno od partnera poželi vidjeti snimku, morat će na uvid dati i svoju.

Nakon četvrtog spoja, svaki od osmero sudionika mora odabrati jednog samca s kojim će provesti posljednji egzotični dan.

Posljednje večeri na otoku parovi će se ponovno spojiti i razdijeliti svoja iskustva, te odlučiti hoće li ostati zajedno ili ne.

Pročitajte više