Otpušteni piloti jer su letjeli - goli

DVOJICA pilota američkog avioprijevoznika Southwest Airlines otpušteni su nakon što je otkriveno da su skloni skidanju odjeće tokom leta, prenosi Reuters.

Southwest Airlines objavila je kratko priopćenje u kojem se navodi da su dva neimenovana pilota otpušteni zbog "neprikladnog ponašanja", te da se radi o "neslanoj šali koja je otišla predaleko".

Iako je Southwest Airlines prijevoznik poznat po svom opuštenom pristupu, dva gola pilota u kokpitu Boeinga 737 bila su malo previše i za njih.

Kako piše USA Today, piloti su se (neuspješno) žalili na odluku Southwest Airlinesa, a jedan od njih čak tvrdi da se skinuo do gola jer je "prolio kavu po sebi".

Gole pilote otkrila je stjuardesa, koja je u pilotsku kabinu Boeinga 737 pozvana kako bi donijela papirne salvete.

Iako pravila Američke Federalne Avio-Administracije (FAA) ne zabranjuju izričito skidanje odjeće u pilotskoj kabini, jedno od FAA-ovih pravila zabranjuju ponašanje koje "može omesti posadu aviona za vrijeme leta".

Za razliku od nekih drugih autoprijevoznika, Southwest Airlines odlikuje se upravo nekonvencionalnim i opuštenim pristupom poslu, pa se tako od SWA-ovih stjuardesa očekuje da pokažu "malo kože", kao i da informacije putnicima tokom leta prenose - pjesmom.

Pročitajte više