Ova Pokemon kartica upravo je prodana za 2.3 milijuna kuna

RIJETKO prvo izdanje Pokemon karte s Charizardom iz 1999. godine upravo je na aukciji prodano za 336 tisuća dolara (2.3 milijuna kuna).

Karta, čiji je naziv Pokémon Charizard No. 4, prodavana je preko aukcijske kuće Heritage Auctions. Privukla je veliku pažnju jer je iz prve naklade na engleskom jeziku te je dobila savršenu ocjenu PSA GEM-MT 10. Tako je postala jedna od samo 121 kartice koje imaju tu ocjenu, javili su iz aukcijske kuće.

Prodaja je bila dio veće aukcije kartica koja je uključivala i kartice iz serije Magic: The Gathering i Yu-Gi-Oh!

Ukupno je na aukciji zarađeno više od 3.7 milijuna dolara.

"Ova aukcija, a naročito karte koje su stigle do razine trofeja, prošle su iznimno dobro", zadovoljan je Jesus Garcia, menadžer u Heritage Auctions zadužen za aukciju karata.

"Aukcija je potvrdila da raste potražnja za Pokemon kartama. Očekivali smo da će Pokémon i Magic: The Gathering dobro proći i stvarno jesu", dodao je.

Pokemon karte predstavljene su u '90-ima, a trenutno doživljavaju ponovnu popularnost. 

Prošlog tjedna muškarac iz Georgije osuđen je na zatvorsku kaznu jer je financijsku pomoć tijekom pandemije potrošio za kupnju Pokemon kartice s Charizardom, objavilo je američko ministarstvo pravosuđa. Kupio je karticu za 57.789 dolara.

U veljači je aukcijska kuća Goldin Auctions prodala rijetku karticu Pikachua za 900 tisuća dolara (6.1. milijun kuna). Iz aukcijske kuće izjavili su da je to bila "rekordna cijena koju je neka Pokemon kartica postigla".

Pročitajte više