Ovako žive samo bezobrazno bogati: Zavirite u 19.5 milijuna funti vrijednu londonsku vilu

Foto: Glentree.co.uk

VLASTITI golf teren, kuglana, kino, sedam spavaćih soba i naravno, bazen - sve za "sitnih" 19.5 milijuna funti. Riječ je o luksuznom imanju u sjevernom dijelu Londona koje se prostire na više od 44 tisuće kvadratnih metara terena, a trenutno čeka svog mililijardera.

Imanje poznato kao Grovelands nalazi se u Totteridgeu, u predgradgrađu glavnog grada Velike Britanije koje je samo 10-ak minuta podzemnom željeznicom udaljeno od centra, no njegove stanovnike to i onako previše ne zanima, jer se do tamo mogu odvesti i svojim skupocjenim jurilicama.

Sretnik koji za Grovelands uspije iskeširati toliki novac postat će susjed Arsenalovom manageru Arseneu Wengeru, a šuška se i da je jedan od članova One Directiona također kupio nekretninu u blizini.

"U pitanju je nekretnina kakvu si mogu priuštiti samo bezobrazno bogati, a najčešće su u pitanju ruski oligarsi ili milijarderi iz Dubaija. Iako će za njih dati veliki novac, obično u ovakvim kućama veći dio godine nitko ne stanuje. Vlasnici dođu samo na par mjeseci godišnje, jer imaju više sličnih nekretnina u svijetu. To im je zapravo nešto poput vikendica", objasnio je Mark Pollock, direktor londonske Aston Chase agencije za nekretnine.

Kada je u pitanju opremljenost, Grovelands ima sedam spavaćih soba, od kojih svaka ima svoju kupaonicu. Tu je i blagovaona, kuhinja, ured, prostorija za primanje gostiju, privatno kino, posebna prostorija za zabavu s odvojenom kuhinjom i kupaonom, privatna kuglana, teretana, sauna, bazen s ljetnom kuhinjom i terasom te vrt s privatnim golf terenom.

Naravno, vila ima i privatan kolni prilaz i garažu uz koju dolazi i još jedan potpuno opremljen manji stan.

U odvojenoj "kolibi" koja se također nalazi na imanju još su tri spavaće sobe, kuhinja, blagovaona, dnevni boravak, kupaonica i dodatan parking.

Naravno, čitavo imanje je luksuzno namješteno, a zanimljiv je podatak primjerice lift tapeciran u bijelu kožu.

Imanje je posljednji put prodano 1999. godine za samo 2.5 milijuna funti, no tadašnji je vlasnik pristupio temeljitoj rekonstrukciji i pretvorio ga u luksuzno "gnijezdo".

Slično imanje u Beverly Hillsu nedavno je kupio Elton John, koji je za njega iskeširao 34 milijuna dolara.

Pročitajte više