Ovakvo je bilo stanje na kladionicama prošle godine dan prije finala Eurosonga

Foto/Screenshot: Profimedia/Eurovisionworld.com

POGLEDALI smo kakvo je bilo stanje na kladionicama dan prije finala prošlogodišnjeg Eurosonga, na kojem je pobijedila Šveđanka Loreen s pjesmom Tatoo. 

Loreen je dan prije finala bila na prvom mjestu, a kladionice su joj davale 51 posto šanse za pobjedu. Na drugom mjestu bio je Finac Käärijä s 21 posto šanse za pobjedu, dok su na trećem mjestu bili predstavnici Ukrajine Tvorchi sa samo 6 posto šanse za pobjedu.  

Kladionice pogodile prva dva mjesta u finalu  

Kladionice su točno predvidjele prva dva mjesta - pobjednica Loreen osvojila je 583 boda (243 boda od publike i 340 od nacionalnih žirija), dok je Finac osvojio ukupno 523 glasa. Nacionalni žiriji dali su mu samo 150 bodova, no publika ga je nagradila s 376 bodova, više nego što su dali Šveđanki. 

Zanimljivo je kako se Izrael, koji je na kladionicama bio na petom mjestu s 3 posto šanse, u finalu našao na trećem mjestu s ukupno 362 boda. 

Kakvo je stanje na kladionicama danas? 

Dan uoči finala Baby Lasagna uvjerljivo vodi na kladionicama. Na prvom je mjestu s 40 posto šanse za pobjedu. 

Na drugom mjestu s 23 posto šanse nalazi se izraelska predstavnica Eden Golan s pjesmom Hurricane koja je podigla mnogo prašine u javnosti. Inače, Izrael je bio pravo iznenađenje u drugoj polufinalnoj večeri, kad je naglo skočio na kladionicama nakon prolaska u finale. 

Na trećem mjestu nalazi se Švicarac Nemo s pjesmom The Code. Glasio je za najveću konkurenciju Baby Lasagni, no nakon nastupa u polufinalu šanse na kladionicama počele su mu slabjeti te mu sada predviđaju samo 11 posto šansi za pobjedu. 

Pročitajte više