Ovih 12 kandidata ide u emisije uživo Superstara

Foto: Press

ŽIRI Superstara odabrao je 12 kandidata koji idu u finale. Toni Peruško, Dino Miklaužić, Petar Šegedin, Karla Jerković, Ivan Vidović, Anatalia Filmone, Luka Veljković, Mia Ribić, David Amaro, Lana Mandarić, Vanesa Kralj i Andrea Jelonjić su prošli dalje.

Naime, nakon audicija tijekom kojih je žiri poslušao tisuće kandidata, sto najboljih ušlo je u drugu fazu natjecanja.

U recallu su se borili za prolazak u daljnju fazu natjecanja, a u konačnici su se Severina, Tonči Huljić, Filip Miletić i Nika Turković odlučili za 12 najboljih kandidata - koji će se za titulu Superstara, ali i nagradu od 50 tisuća eura, boriti u emisijama uživo.

Među sto kandidata žiri je najprije odabrao 40 najboljih, a potom je u sljedećoj fazi izbor suzio na 19. U konačnici se 19 najboljih borilo za prolazak dalje solo izvedbama.

Severina se rasplakala

Bilo je i suza. Tijekom druge faze natjecanja grupa Five Directions samopouzdano je stigla pred žiri. Pred Severinom, Tončijem, Nikom i Filipom izveli su hit Story of my Life grupe One Direction. Severina se naposljetku rasplakala, a oduševljen je bio i Filip.

"Kada se bira blockbuster sa superherojima, ovako se biraju likovi", komentirao je producent. "Rasplakali ste mi Seve, Niku zamalo", dodao je.

"Ja sam sretna kad vidim ovako mlade ljude koji vole to što rade i koji to rade sa srcem. Vaše energije su me podsjetile da je ovo najljepši posao na svijetu i hvala vam", dodala je Severina.

Potom je Nika Turković grupi priopćila da su baš svi prošli - Anatalia Filmone, Mia Ribić, Ivan Vidović, Luka Veljković i Dino Miklaužić. 

Solo nastupi

Nakon što je žiri odabrao 19 najboljih, počela je treća faza natjecanja - solo nastupi. Prvi je nastupio Marino Jakobić iz Splita s pjesmom Stine Olivera Dragojevića. "Znaš izabrati pjesmu koja tebi odgovara, da mi ovako otpjevaš, ne bih te ostavila", rekla mu je Severina. 

Sljedeća je nastupila Vanesa Kralj iz Austrije koja inspiraciju pronalazi u svojoj baki. Otpjevala je It's Man's Man's World Jamesa Browna. "Vidjelo se koliko te grupa gušila i zaustavljala u pokretu i ekspresiji. Ovo je jedno novo svjetlo tebe", rekao joj je Tonči.

"Donijela si to na jedan poseban način. Nisam očekivala od tebe i onda si potpuno zaokupila pažnju. Ja bih samo tebe gledala", poručila joj je Severina.

Pred žiri je izašla i Andrea Jelonjić koja je na audiciji očarala Tončija. Izvela je Million Reasons Lady Gage. "Taj osmijeh jednostavno zaslužuje mjesto na kojem se nalaziš. I uvijek se smij dok pjevaš", kazao je Tonči.

Mladi roker iz Labina Toni Perusco odlučio se za pjesmu Back to Black Amy Winehouse. "Ti... Opravdao si povjerenje. Osvojio si ovu pjesmu, svaka čast", rekao mu je Tonči. "Baš gledam koliko si svoj", navela je Severina.

Viktor Habazin iz Zagreba pjevao je Teške boje Goran Bare i Majke. "Sve je bilo jako dobro otpjevano, nemam ti što zamjeriti", rekla mu je Nika. "Previše mi je bilo Bare, mogao si slobodno otpjevati na svoj način", zamjerio mu je Tonči, ali Severina se usprotivila: "Meni nije."

Petar Šegedin s Korčule pjevao je More snova Tedija Spalatoa. "Bio si dobar. Vidio sam kako se boriš između plača i smijeha. Ti si jedan klasičan tenor, to ljudi vole", rekao mu je Tonči. "Ovo je bilo fantastično, uživala sam", dodala je Severina. "Džentlmen s Korčule", zaključio je Filip.

Hana Ivković iz Sinja žiri je oduševila haljinom. "Prekrasna si", rekla joj je Severina. Izvela je pjesmu Neko nije Ilme Karahmet. "Blistala si kao i ta haljina. Nježno, lijepo, precizno... Bravo", rekao joj je Filip. "Iskreno, Hana, meni je ovo najbolje što si dosad izvela", rekla joj je Nika.

Lana Rubelj iz Splita izvela je pjesmu Tvoja i gotovo Lorene Bućan. "U najmanju ruku korektno, samo pokušaj suspregnuti želju da se dokažeš. Ne moraš biti toliko kompetitivna. To ti je jedina mana", rekao joj je Tonči. "Tvoj temperament je dobar, to mi se jako sviđa", navela je Severina.

Žiri je potom odabrao 12 najboljih koji će se u finalu boriti za pobjedu.

Pročitajte više