Ovo je jedina Hrvatica čija se pjesma uspjela probiti na domaći YouTube trending

Foto: Instagram

U TOP 30 pjesama na hrvatskom YouTube trendingu našla se samo jedna hrvatska izvođačica. Riječ je o mladoj Loreni Bućan i njenoj pjesmi Jel moguće koja je izašla prije šest dana.

Glazbu i tekst te pjesme radili su Huljići s kojima 20-godišnja Splićanka surađuje od samih početaka karijere. Spot je sniman na Palmižani, a pjesma se uspjela probiti na pretposljednje, 29. mjesto top 30 ljestvice hrvatskog YouTube trendinga gdje dominiraju uglavnom trap i folk pjesme.

U top 10 su zvijezde srpskog trapa i folka - Voyage, Henny, Biba, LayZ, Designerica & Pljugica, MC Stojan, Jelena Karleuša... Na ukupnu listu uspjela se progurati i nekolicina stranih hitova poput novog singla Selene Gomez, tu su i Doja Cate i Maneskin te one hit wonder Oliver Anthony. Međutim, jedina Hrvatica na listi je Lorena.

Tko je Lorena Bućan?

Lorenu Bućan hrvatska je javnost upoznala 2018. godine u RTL-ovom talent showu Zvijezde gdje je završila na trećem mjestu. Nakon toga je sklopila ugovor s Tonika Recordsom, izdavačkom kućom Tončija Huljića. 2019. se natjecala na Dori s pjesmom Tower of Babylon te završila na drugom mjestu.

@lorenaaofficial ala gušta ljudi moji #fyp #mediterranean #dalmacija ♬ original sound - ✧˚ · .
@lorenaaofficial Nasminkala sam se, znaci mora se snimit tiktok #fyp ♬ Yall look so good - Feliciathagoat

Pobjedu je te godine odnio njen kolega iz showa Zvijezde Roko Blažević iako su mnogi smatrali da je Lorena tad zakinuta. Ipak, dobila je "drugu šansu" te predstavljala Hrvatsku na natjecanju OGAE Second Chance Contest 2019., natjecanju koje organiziraju eurosong fan klubovi još od 1987. kako bi dali drugu priliku pjesmama koje nisu uspjele izboriti svoje mjesto na Eurosongu.

Lorenu mnogi zbog snažnog vokala nazivaju nasljednicom Doris Dragović.

Pročitajte više