Nije sve izgubljeno: Lorena će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju

Nije sve izgubljeno: Lorena će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju
Screenshot/Foto: HRT/Instagram

ČLANOVI Udruge obožavatelja eurovizijskog festivala Hrvatske – Eurofest Hrvatska ocijenili su sve pjesme ovogodišnje Dore te je pobjednica tog glasovanja Lorena s pjesmom "Tower of Babylon". Zbog toga će ona predstavljati Hrvatsku na natjecanju OGAE Second Chance Contest 2019., u organizaciji talijanskog OGAE kluba i time dobiti drugu priliku.

Članovi Eurofesta Hrvatske svaku su pjesmu izvedenu na Dori 2019. ocjenjivali bodovima od 1 do 10 te je tako svaka pjesma imala podjednake mogućnosti. Rezultati glasovanja prilično se podudaraju s rezultatima Dore, ali prva tri mjesta obrnutog su redoslijeda – na prvom mjestu našla se Lorena i "Tower of Babylon", na drugome Luka Nižetić i "Brutalero", a Roko i "The Dream" našli su se na trećem mjestu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mala Lorena je shook. Da mi je ovo netko rekao prije 8 godina, ne bi mu vjerovala. Ne znam kako da opisem srecu i zadovoljstvo koje osjecam. Iskreno, iznenadila sam i samu sebe.. Ovo uistinu je ogroman uspjeh za mene, i jos jednom ponavljam da sam pre pre zahvalna. Prvo hvala mom team-u koji su mi omogućili sve da bi imala što bolji nastup. Iznimno hvala Tončiju Huljiću bez kojeg se ovo nebi dogodilo. Hvala gosp. Vjekoslavi Huljić i Ivanu Huljiću na tekstu te Leu Škaro na aranžmanu. Hvala @loveelfs na spektakularnom outfitu i zbog kojeg sam se osjecala da sam stvarno u Babilonu, a ne na pozornici. Hvala @frizerskisalondomino i @ivaberisic na predivnom make up-u. Hvala mom koreografu Igoru Barberić koji mi je pomogao da pokazem sviju inner Beyonce 💜 I naravno, hvala svima vama koji ste glasali za mene i koji ste me podrzavali. Zbog vas sam zaradila visoko drugo mjesto, koje cu zauvijek pamtiti. Mom @rokoblazevic_official zelim svu srecu na ovom svijetu, jer sam mu to uvijek zeljela i uvijek cu zeljeti. Htjela bih se raspisati o tome koliko sam zahvalna i sretna, ali stvarno nemam nikakvih rijeci koje bi opisale to. Ovo nije kraj, ovo je tek pocetak.. ✌🏼💜✨

A post shared by 𝖑𝖔𝖗𝖊𝖓𝖆 (@lorenabucan) on

OGAE Second Chance Contest ili "Druga prilika" organiziraju eurosong fan klubovi još od 1987. kako bi dali drugu priliku pjesmama koje nisu uspjele izboriti svoje mjesto na Eurosongu, a po mišljenju njihovih članova to zaslužuju. Natjecanje se odvija u digitalnom obliku preko interneta i društvenih mreža, a vrijede slična pravila kao i na Eurosongu.

Hrvatska je do sada sudjelovala 19 puta na tom natjecanju, a najbolji rezultat postigla je 1996. pjesma "Spray" u izvedbi Novih fosila, osvojivši drugo mjesto. Hrvatska do sada nikada nije pobijedila na tom natjecanju, a najuspješnija je Švedska s ukupno 15 pobjeda.

POREDAK HRVATSKOG IZBORA ZA OGAE SECOND CHANCE CONTEST 2019.

1. Lorena: Tower of Babylon
2. Luka Nižetić: Brutalero
3. Roko: The dream
4. Ema Gagro: Redemption
5. Beta Sudar: Don't give up
6. Mantrra: In the shadows
7. Domenica: Indigo
8. Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić: Vrijeme predaje
9. Lea Mijatović: Tebi pripadam
10. Jure Brkljača: Ne postojim kad nisi tu
11. Lidija Bačić: Tek je počelo
12. Bernarda: I believe in true love
13. Elis Lovrić: All I really want
14. Kim Verson: Nisam to što žele
15. Gelato sisters: Back to that swing
16. Jelena Bosančić: Tell me

Podsjećamo, Hrvatsku će na Eurosongu predstavljati Roko Blažević s pjesmom "The Dream", dok je Lorena s "Tower of Babylon" završila na drugom mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara