Ovo je najbolji bar na svijetu

Foto: Instagram

Na vrhu liste 50 najboljih barova na svijetu našao se Sips u Barceloni.

Otvorio ga je Marc Alvarez s poslovnim partnerom Simoneom Caporaleom prije dvije godine. Bar je uređen u ružičastim i zelenim tonovima.

"Kada smo otvorili Sips, vjerovali smo da će biti posebno mjesto i da će uspjeti. Piće, glazba i interijer našeg bara su poput malih kapi koje pune čašu stvarajući jedinstveno iskustvo", rekao je Marc Alvarez za CNBC. Čini se da se s Marcom slažu i njegovi gosti, barem ako se suditi prema Google recenzijama. Posebno hvale koktele, a osoblje opisuju kao "jako profesionalno".

"Ovo je bar u kojem se zna da pića moraju biti ozbiljna, ali način na koji se ona prezentiraju gostu uopće ne mora biti takav. Primjerice, njihov Primordial, kombinacija 12 godina starog viskija, Ruby Porta i pera nashija (azijske kruške) poslužuje se u neobičnoj metalnoj posudi i ispija s dvije ruke.

Daiquiri Heliodora poslužuju tako da pred gostom rade led od grejpa. U Sipsu također postoji i bar unutar bara koji nudi iskustvo uživanja u tasting meniju, a nazivaju ga Esencia", opisali su bar na stranici The 50 Best.

Nakon Sipsa, na listi najboljih barova svijeta u 2023. godini našli su se Double Chicken Please u New Yorku, Handshake Speakeasy u Mexico Cityju, Paradiso u Barceloni, Connaught bar u Londonu...

Pročitajte više