Ovo je najplaćeniji glumac današnjice

Foto: EPA

PRIJE desetak godina holivudske zvijezde znale su da je njihovo mjesto na A-listi sigurno ako je njihov film zauzeo prvo mjesto na kinoblagajnama.

Danas se uspjeh može mjeriti i pogledima na Netflixu ili priopćenjem za javnost o popularnosti filma na HBO Maxu. Digitalna revolucija možda je dramatično promijenila stvari, ali filmski glumci zarađuju više nego ikada.

Zarada od 20 milijuna dolara po filmu bila je standard '90-ih, no danas je taj iznos puno veći. 

Magazin Variety objavio je listu najplaćenijih glumaca današnjice, a na prvom mjestu našao se britanski glumac Daniel Craig, koji je dobio 100 milijuna dolara za dva nastavka filma Knives Out.

Također, do kraja rujna Craig će se pojaviti peti put u ulozi Jamesa Bonda, u filmu No Time to Die.

Na samom vrhu popisa našli su se i Dwayne Johnson, Will Smith i Denzel Washington.

Iako je Craig najplaćeniji glumac današnjice, nedavno je u jednom intervjuu izjavio kako ne planira svojoj djeci ostaviti velike svote novca kada umre.

"Moja filozofija je da se trebam svega riješiti prije nego što umrem. Ne želim idućim generacijama ostavljati u nasljedstvo velike svote novca", rekao je Craig.

Inače, Craig ima 29-godišnju kćer Ellu iz prvog braka s glumicom Fionom Loudon, a u rujnu 2018. dobio je kćer u drugom braku s glumicom Rachel Weisz, s kojom se vjenčao 2011. godine. Ime kćeri nikada nisu javno obznanili. 

Pročitajte više