Ovo je nova Miss SAD-a

Foto: Instagram

NOVA Miss Sjedinjenih Američkih Država je R'Bonney Gabriel, koja je u natjecanju predstavljala saveznu državu Teksas.

Miss SAD-a 2021. Elle Smith okrunila je R'Bonney na pozornici Grand Sierra resorta i kazina u Renu, Nevada, u ponedjeljak navečer.

R'Bonney će predstavljati SAD na izboru za Miss Universe 14. siječnja 2023. u New Orleansu.

Kako je izvijestio ABC News, 2022. je bila prva godina u kojoj je Teksas na izboru za Miss SAD-a predstavljala žena azijskog porijekla.

R'Bonney je diplomirala modni dizajn na Sveučilištu North Texas. Sada radi kao dizajnerica koja kreira ekološku odjeću te kao model. Njezini hobiji uključuju kupovinu starinskih proizvoda, bavljenje jogom, skiciranje i hula-hooping.

Niže pogledajte još fotografija najljepše žene SAD-a:

Promjene u izboru za Miss Universe

Osim izbora za Miss svijeta, sprema se i izbor za Miss Universe, a od 2023. bit će uvedene neke promjene u natjecanju.

Naime, od iduće godine na natjecanju će biti dozvoljeno sudjelovanje udanim ženama i majkama. O toj povijesnoj promjeni u pravilniku Miss Universea razgovarali smo s Ivanom Delač, Miss Universe Hrvatske 2003. godine i direktoricom odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.

"Osobno sam također suglasna. Jedino me zbunjuje sama 'titula' Miss jer se Miss kvalificira kao neudana, dok je Mrs. udana žena. No, gledajući s aspekta samog branda, ne vjerujem da će se ići u rebranding budući da oduvijek postoje natjecanja Mrs. World i Mrs. Universe i održavaju se za gospođe", rekla je Ivana za Index.

Pročitajte više