Ovo je nova Miss Universe Hrvatske

Foto: Luka Šangulin/Index

VEČERAS u Zagrebu odabrana je nova Miss Universe Hrvatske.

23-godišnja Andrea pobjednica je izbora

Na 27. izboru za titulu najljepše natjecalo se 16 djevojaka, a pobjednica je Andrea Erjavec. Ona će predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe koji će se sredinom prosinca održati u El Salvadoru. Titulu joj je predala prošlogodišnja pobjednica Arijana Podgajski.

U top 5 najljepših ušle su i Mihaela Posavec (19), Polina Mytko (27), Sara Garac (22) i Lucciana Ćebo (19). Prva pratilja je Lucciana, a druga Sara, dok je titulu Miss simpatičnosti osvojila Paola Kliba (21).

Interes za ovogodišnjim natjecanjem za Miss Universe Hrvatske bio je velik.

"Prijavilo se preko 400 djevojaka iz cijele Hrvatske. Selekcijom je odabrano Top16 koje su ušle u finale izbora Miss Universe Hrvatske 2023. Sve su redom obrazovane mlade djevojke, neke još studiraju i kao takve imaju utjecaj na mlađe generacije radeći na malim projektima s mogućnostima pozitivnih promjena", rekla je Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije MUH, prije samog izbora.

"Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama. Pravi su razlog zašto su baš one odabrane kao ambasadorice svojih zemalja jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu", dodala je Delač.

Tko je Andrea Erjavec? 

Andrea je 23-godišnja studentica iz Perušića. Visoka je 178 centimetara te studira razrednu nastavu na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek Petrinja. Kako je ranije rekla, ponosna je na svoj rad na tome da postane bolja verzija sebe, na svoj emocionalni razvoj i sposobnost suočavanja s novim izazovima te na upisu na željeni fakultet.

Voli biti u pokretu i iskoristiti vrijeme na najkvalitetniji način, družiti se s obitelji i prijateljima, otići u kazalište ili muzeje. Ranije je trenirala i košarku. Smatra da je kretanje i održavanje fizičkog zdravlja vrlo važno. Mišljenja je da bismo svi u svijetu trebali imati pristup obrazovanju, informacijama i resursima kako bismo se mogli aktivno uključiti u društvene procese i stvoriti pozitivne promjene u svijetu.

Kao Miss Universe Hrvatske zalagala bi se, kaže, za psihičko i fizičko zdravlje djece, jer smatra da je to jedan od najvećih problema s kojim se djeca suočavaju. Također, smatra da je važno ulagati u obrazovanje i osnaživanje roditelja kako bi mogli pružiti kvalitetnu njegu i podršku djeci u svim aspektima njihovog života.

Pročitajte više