Ovo je nova prva dama Crne Gore

Foto: EPA

CRNA Gora ima novog predsjednika. Jakov Milatović pobijedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori osvojivši oko 60 posto glasova, dok je njegov protukandidat i dosadašnji predsjednik Milo Đukanović osvojio oko 40 posto. Inauguracija Jakova Milatovića, čije pristaše u većini crnogorskih općina slave sa zastavama Crne Gore i Srbije, može se očekivati sredinom svibnja.

Tijekom kampanje i izbora, uz Milatovića je čvrsto stajala njegova supruga Milena. Brojni regionalni mediji raspisali su se o novoj prvoj dami Crne Gore koja je prije dva mjeseca rodila treće dijete.

Milena Milatović je direktorica financija i ekonomskih poslova u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu. Mjesto je dobila dok je njezin suprug bio ministar.

Par ima troje djece

Bračni par Milatović ima troje djece, a njihova najmlađa kći Ana rođena je sredinom veljače ove godine. Milatovići imaju dvoje starije djece, Saru i Davida. Na Milatovićevom Instagramu može se naći nekoliko obiteljskih fotografija i snimki, a Milena je prilično samozatajna i na Instagramu ne objavljuje često.

Prema podacima iz imovinske kartice iz 2021. godine, Milatović je vlasnik stana od 46 kvadratnih metara. Sa suprugom Milenom suvlasnik je i stana od 68 kvadratnih metara.

Milatović u mirovinskim fondu ima 85.000 eura, a na tekućem računu 7000 eura. Milatovićeva supruga na tekućem računu drži nešto više od 3000 eura, a u prosincu prošle godine je zaradila 909 eura.

Pročitajte više