Ovo je šest vrsta hrane od koje vam prijeti trovanje

Foto: Instagram

LJETO je vrijeme kada se mnogi, zbog visokih temperatura, boje trovanja hranom. Bill Maller je odvjetnik koji je godinama radio na slučajevima trovanja hranom pa je na neki način postao "stručnjak" u tom području.

Iskustvo mu je pokazalo da zbog hrane ne treba riskirati, a Daily Mail prenosi listu hrane koju on odbija jesti zbog svega što je naučio kroz posao.

Kamenice

Maller kaže da je u posljednjih pet godina imao više slučajeva trovanja povezanih sa školjkama nego u prethodna dva desetljeća. Zbog toga su sirove kamenice nešto što izbjegava u širokom luku.

Narezano voće i povrće

Obrađivanje i rukovanje s hranom povećava rizik zaraze. Zbog toga Maller izbjegava kupovati već narezano voće i povrće u supermarketima.

Klice

Iako vam se ovo čini kao malo vjerojatan izvor zaraze, Maller kaže da su bakterije u klicama veoma česte, pogotovo u posljednjih 20 godina. Topla voda u kojoj se klice često nalaze je veoma pogodno okruženje za bakterije.

Slabo pečeno meso

Loša vijest za sve ljubitelje "rare" pečenog bifteka. Meso mora biti jako dobro pečeno da se unište sve bakterije koje se mogu pronaći na njemu. Idealna temperatura je 160 stupnjeva.

Sirova jaja

Iako je danas opasnost od zaraze jajima mnogo manja nego prije, Maller ipak ne želi riskirati salmonelu pa na svojoj listi ima prekriženu majonezu, mousseve i sladoled.

Nepasterizirana pića

U posljednje vrijeme često se čuje da pasterizacija uništava nutritivne vrijednosti hrane, no Maller tvrdi da pasterizacija nije opasna, a pića koja ne prođu taj proces kriju mnoge opasnosti.

Pročitajte više