"Ovo nema smisla": Najgledanija Netflixova serija imat će samo još jednu sezonu?

Foto: Press

POSTOJE neka velika pitanja na koja nismo dobili odgovor na kraju 77-minute posljednje epizode treće sezone Netflixove hit serije "Stranger Things". 

Nije preveliko iznenađenje da će postojati i četvrta sezona jer treća je već proglašena najgledanijom serijom na ovom streaming servisu, a to su više-manje potvrdili i autori Ross i Matt Duffer. 

"Razmišljamo da će ovo biti serija od četiri sezone i onda smo gotovi. Moramo neprestano prilagođavati priču. Doduše, ne znam kako možemo opravdati to da im se nešto loše događa svake godine. Morat će odjebati iz tog grada jer ovo više nema smisla", rekla su braća Duffer za Vulture. 

Ipak, producent Shawn Levy je za EW izjavio da bi serija mogla imati i petu sezonu jer u Netflixu će teško podnijeti da im najpopularnija serija završi već iduće godine. 

No čak i glumci, poput Davida Harboura koji glumi Hoppera, tvrde da bi bilo pametno završiti prije nego što kvaliteta opadne.

To ostavlja pitanje - što nas čeka u četvrtoj sezoni?

SLIJEDE SPOILERI 

Kad izlazi?

Ako se ravnamo prema dosadašnjim iskustvima, četvrta sezona pojavit će se u drugoj polovici iduće godine. No to još nije potvrđeno, a ako bude išla putem "Igre prijestolja", posljednja bi se sezona mogla pojaviti i 2021. 

Doduše, treba uzeti u obzir da se radi o klincima koji brzo odrastaju i da bi razmak od dvije godine mogao biti predug. 

Tko se vraća?

Naravno, serija ne bi bila potpuna bez omiljenih glavnih likova, ali u trećoj sezoni izgubili smo neke od glavnih. 

Za početak, tu je smrt Hoppera koji je vjerojatno poginuo u posljednjem obračunu iako spominjanje Amerikanca na kraju epizode može značiti i da se radi o njemu i da je nekim čudom preživio. 

Poginuo je i Billy koji se žrtvovao kako bi spasio Hawkins. 

Vratio se dr. Sam Owens, a neki predviđaju i povratak dr. Martina Brennera kojeg je na kraju prve sezone napao Demogorgon iako zapravo nikad nismo vidjeli njegovu smrt. 

O čemu će se raditi?

Joyce, Will i Jonathan na kraju treće sezone odlučili su se odseliti iz Hawkinsa, a pridružila im se i Eleven, što znači da bi se i radnja nove sezone mogla preseliti iz Hawkinsa. 

Ipak, realno je očekivati da će se ekipa ponovno sastati i okončati borbu. 

Isto tako, Eleven je izgubila svoje supermoći koje bi se mogle vratiti. Ili možda ne?

Prolaz u drugu dimenziju je zatvoren, ali to ne znači da se ponovno ne može otvoriti, a Rusi u zatočeništvu imaju Demogorgona, što znači da je sve moguće jer upravo bi on mogao otvoriti prolaz i uvesti vojsku demogorgona. 

Tu je i spominjanje Amerikanca. Radi li se o Hopperu ili možda ocu Eleven koji je navodno poginuo u Vijetnamu? Neki imaju teoriju da bi se i on mogao pojaviti. Ova posljednja teorija teško je održiva jer glumac David Harbour u jednom se intervjuu malo izlanuo i više-manje potvrdio da je Hopper Amerikanac o kojem Rusi pričaju. 

Najbolji dodatak ekipi u trećoj sezoni, Steve i Robin, vraćaju se, ali ovog puta ne rade u slastičarnici, nego u videoteci. 

Braća Duffer nisu željela previše pričati o novoj sezoni, ali ipak su otkrila da će nova sezona biti otvorenija i da će uključivati priče izvan Hawkinsa. 

"Ne želimo se stjerati u kut što se scenarija tiče. Imali smo ove rane rasprave sa scenaristima oko toga da se pobrinemo da priču odvedemo u pravom smjeru. Ne znamo mnogo, ali imamo obrise. Na kraju druge sezone znali smo za Billyja i Ruse. Nismo znali za šoping centar, ali imali smo obrise. Tako je i s četvrtom sezonom. Preostaje nam odrediti detalje. Uzbuđeni smo zbog smjera u koji ćemo priču odvesti. Kao što smo rekli, bit će to puno drugačija sezona", rekla su braća Duffer. 

Pročitajte više