Ovo su komentari ispod Rimčeve objave o kampusu: "Mom si klincu uzor. Svaka ti čast"

Foto: Facebook/Borna Filic/PIXSELL

KOMENTARI ispod objave Mate Rimca u kojoj je predstavio projekt svog novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej, pokazuju još jedan razlog zašto je ta vijest, između ostalog, toliko važna za Hrvatsku.

>>Rimac predstavio kampus: Imat će igraonicu, livadu sa životinjama, sportski centar

Dok se ovih dana zbog projekta magazina Buka naveliko priča o hejterskim komentarima na društvenim mrežama, ispod Rimčeve objave sasvim drugačiji prizori. Optimizam i podrška.

"Dragi Rimac, hvala ti što inspiriraš klince da vide što je sve moguće i da jednog dana tvoj primjer bude uzrokom izrastanja nekih novih Rimaca. Mom si klincu uzor i ne mogu ti opisati koliko mi je drago da si mu baš ti uzor. Živio, rođo!", "Mate čestitke! Kampus izgleda predivno, vidi se da je inspiriran Apple Kampusom u Cupertino. Ponosni smo tvojim uspjehom i snagom kojom si se borio rukama i nogama da ostanete u Hrvatskoj", "Bravooo Mate! Ima budućnosti za naše klince, sve dok ima pokretača kao što si ti!", "Ono što mene veseli jest to što stvaraš nove vrijednosti, u zemlji od koje toliki mnogi odustaju i na koju svakodnevno mrmljaju. Mislim da je to strašna poruka, pa ti zahvaljujem. Najviše radi klinaca...", samo su neki od komentara.

Svi zaposlenici će biti na jednoj jedinstvenoj lokaciji

Kako stoji u priopćenju, Rimac Automobili su nastali s vizijom stvaranja uzbudljivih električnih automobila i pogonskih sustava za električna vozila, a u samo deset godina prerasli su iz projekta u garaži u tvrtku koja zapošljava već 1000 ljudi. Danas, kažu, tvrtka razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sustave elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila te su danas jedna od istaknutih tvrtki u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Sukladno svom statusu strateškog partnera velikim tvrtkama, kao što su Hyundai, Kia i Porsche, Rimac sada želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji. Upečatljiv kompleks, koji je dizajnirao poznati hrvatski arhitektonski ured 3LHD, utjelovit će sve Rimac-vrijednosti. Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Završetak gradnje do 2023.

Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila, na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine. Izgled i dojam koji ostavlja novi kompleks rezultat su dugotrajnog promišljanja. Mate Rimac je želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter branda već i karakter zaposlenika. Prostori su dizajnirani da bi bili prijateljski, otvoreni i topli, s dodanim elementima zabave. Istodobno, sukladno statusu tvrtke kao tehnološkog predvodnika, bit će moderni, osvijetljeni i nadahnuti prirodnim okruženjem.

Pročitajte više