Ovo su najbolje komedije koje možete gledati na Netflixu

Foto: Press

NETFLIX je postao najpopularnija platforma za glednje filmova i serija.

Ako vam je dosta teških drama, horora i trilera, u nastavku pročitajte koje su najbolje komedije koje trenutačno možete pogledati na Netflixu, sudeći prema Collider portalu.

1. My Best Friend’s Wedding

O vrhunskim romantičnim komedijama gotovo je nemoguće govoriti bez Julije Roberts, a jedan od najuspješnijih filmova devedesetih nagrađenih Oscarom bio je My Best Friend’s Wedding. Julianne (Julia Roberts) je tijekom koledža prekinula vezu s Michaelom, ali uz dogovor da će se vjenčati ako u 28. još uvijek budu samci. Kada Michael (Dermot Mulroney) nazove Julianne upravo pred njezin 28. rođendan, ona odmah pomisli da će je zaprositi. No okrutna stvarnost je drukčija - Michael joj, naime, želi objaviti vijest da će za tri dana oženiti novu odabranicu svoga srca, lijepu Kimberly (Cameron Diaz). Julianni ne preostaje ništa drugo nego uzeti stvar uz svoje ruke i spriječiti vjenčanje uz pomoć vjernog prijatelja, šašavog homoseksualca Georgea (Rupert Everett)...

2. Superbad

Dva srednjoškolca, Evan (Michael Cera) i Seth (Jonah Hill), nastoje završiti s djevojkama prije nego što maturiraju. Prilika za to im se pruža kad ih najpopularnije cure u školi pozovu na tulum povodom završetka škole. No, pod jednim uvjetom - one zahtijevaju da njih dvojica nabave cugu, što je problem jer su obojica maloljetni. U pomoć im priskače prijatelj Fogell (Christopher Mintz-Plasse), još veći šmokljan od njih dvojice, koji nabavlja lažnu osobnu. No dok kupuje cugu, u trgovinu upada lopov, dolazi policija i počinju problemi koji opasno ugrožavaju Evanov i Sethov plan da izgube nevinost.

3. Can’t Hardly Wait

Nova generacija srednje škole Huntington Hills upravo je diplomirala. Maturu proslavljaju velikom zabavom u jednom stanu. Na tu zabavu dolazi Preston, koji je godinama bio potajno zaljubljen u lijepu i za njega nedostižnu Amandu. Nakon što Amanda prekine sa svojim dečkom, sportom opsjednutim Mikeom, Preston tu vidi priliku da joj konačno prizna što osjeća. William, glavni štreber u razredu ima neke neraščišćene račune sa Mikeom. Kenny, usprkos što je bijelac, glumata crnca ne bi li sa nekom od prisutnih djevojaka izgubio nevinost.

4. 50 First Dates

Pomorski veterinar Henry Roth (Adam Sandler) živi bezbrižnim životom te se u havajskom akvatoriju brine za životinje. Osim brige za životinje Henry ima vrlo zanimljiv hobi. Naime, on slama srca turistkinjama, koje traže ljubavnu romansu te nakon provedene noći, ostavlja ih bez imalo grižnje savjesti. Nakon što doživi nesreću, dolazi u kafić gdje primijeti prelijepu i šarmantnu Lucy Whitmore (Drew Barrymore). 

5. The Death of Stalin

Danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tuku se za kontrolu: neki žele pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi imaju mračnije motive. Međutim svi dijele jedan zajednički motiv: očajnički žele preživjeti.

6. Lady Bird

Adolescencija je težak period. Svi ga moramo proći, no, ne preživimo ga svi jednako uspješno. Borimo se s promjenama i izazovima najbolje što znamo, dok učimo o sebi, životu i ljudima oko sebe, i tragamo za onim što želimo postati. Glavna junakinja filma, sedamnaestogodišnja je učenica viših razreda katoličke srednje škole u Sacramentu, u Kaliforniji. Roditelji su joj po rođenju nadjenuli ime Christine McPherson, no, ona odbacuje to ime i predstavlja se pseudonimom Lady Bird.

7. The Disaster Artist

Nezaboravna istinita priča o scenaristu i redatelju Tommyju Wiseau, čovjeku koji nam je donio "Sobu", projekt kojeg mnogi nazivaju "Građaninom Kanom loših filmova". Ovaj film prati tok snimanja tog fascinantnog uratka, kao i njegov neočekivani kasniji uspjeh i sticanje kultnog statusa.

8. Monty Python and the Holy Grail

Kralj Arthur (Graham Chapman) kreće u potragu za hrabrim vitezovima, zajedno sa vjernim slugom Patsyjem (Terry Gilliam) koji poskakuje udarajući polovicama kokosovog oraha iza svog gazde ne bi li simulirao topot konja. Susreću se sa seljacima s kojima stupaju u krajnje neobične dijaloge, upuštaju se u filozofsku raspravu o pticama selicama da bi se sukobili sa famoznim, neustrašivim Crnim vitezom kojem odrezana ruka i noga predstavljaju površinsku ranu. Sve ovo događa se na samom početku filma kojem je zaista teško naći srodno djelo.

9.  A Futile and Stupid Gesture

Ako ste štreber komedije, uzaludna i glupa gesta mora se gledati. Izvorni film Netflixa bilježi podrijetlo časopisa National Lampoon očima suosnivača Douga Kenneya (Will Forte), urnebesnog slobodnog duha koji će nastaviti koautor Animal Housea i Caddyshacka prije nego što naiđe na prerani kraj. Forte je pokretačka snaga filma jer prati nečasne početke National Lampoona, a glumac donosi dinamičan zaokret koji je jednak dio smiješan i tužan. 

10. To All the Boys I've Loved Before

Ako tražite zabavnu, slatku, romantičnu komediju koja će vam uljepšati dan, ovo je prava komedija za vas. Temeljena na romanu Jenny Han, priča prati Laru Jean (Lana Condor), tinejdžericu čije se najgore noćne more ostvare kad se pet pisama koje je napisala svojoj tajnoj simpatij pošalju...
 

Pročitajte više