Ovo su najbolji laptopi za igranje

Foto: Press

PONUDA platformi za igranje teško da je ikad bila veća: vrijeme možete kratiti na stolnim računalima, tabletima, pametnim telefonima, konzolama (Nintendo Switch izgleda fenomenalno) i svaka od njih ima svojih prednosti i mana.

TechRadar nam za igranje predlaže laptope, koji uspješno kombiniraju snagu stolnih računala te praktičnost i mobilnost telefona odnosno tableta.

Asus ROG Strix GL502

Stroj koji je stvoren za bjesomučno natjerivanje dok ste virtualno naoružani do zuba jest Asus ROG Strix GL502. Pokreće ga Core i7, dok je brigu za grafiku preuzeo Nvidia GeForce GTX 1060. Radne memorije ima punih 16 GB, a ona za pohranu je podijeljena između SSD i HDD diska.

Dizajnom nije ništa nezaboravno a i baterija mu ima tek prosječan životni vijek, ali s druge strane dobijate fantastičan stroj s 15,6-inčnim Full HD ekranom, zvjerskim performansama i odličnim zvukom bježi konkurenciji za koplje.

Razer Blade Pro

Eto nam Razer Blade Pro, modela koji bez problema može zamijeniti gotovo svako stolno računalo i usput mu malo zavrnuti uši. I on je zajahao na Intelov Core i7, kojem je pridruženo čak 32 GB radne memorije. Grafiku slaže i prelama NVidia GeForce GTX 1080 s 8 GB vlastite radne memorije, dok je UHD zaslon dijagonale 17,3 inča i osjetljiv na dodir.

Pritom je sjajno dizajniran, jer su sve komponente stale u kućište debelo tek 2,2 centimetara.

Dell Inspiron 15 Gaming

Ova kompanija ima zdravu tradiciju sastavljanja kvalitetnih laptopa visokih performansi pri čemu ne srlja s cijenama, nego gleda izabrati konfigraciju koja bi bila najbolja kupnja za mnoge.

Nudi se u varijantama s procesorom i5 odnosno i7, a slična je situacija i s dostupnim grafičkim karticama: možete birati između GeForce GTX 1050 i 1050 Ti. Radne memorije ima u opsegu od 8 do 16 GB, dok je ekran 15,6-inčni s Full HD odnosno UHD rezolucijom. Kao što vidite, ovo je laptop koji neće biti isključivo gejmerska platforma, nego može i dugoročno služiti kao radna stanica.

Aorus X5 v6

Nije jako ime kao ranije navedeni strojevi, ali manjak Goodwilla kompenzira sposobnošću da melje najnovije igraće naslove. Nezaobilazni Core i7 okružen je s maksimalnih 16 GB radne memorije i Nvidijinom GeForce GTX 1070. Diskovni prostor raspoređen je na 256 GB SSD-a i terabajt HDD-a, čime se zaokružuju izvrsne performanse.

Alienware 13 R3

Ime proizvođača sinonim je za moćna računala, a ovaj izdanak te loze donosi dijagonalu zaslona od 13,3 inča. Zagriženi gejmeri podignut će obrvu, no gole performanse će demantirati skepticizam.

U tanušnih 2,2 centimetra kućišta smješten je Core i7, čije četiri jezgre rade na taktu od 2,66 GHz. Podršku pruža 16 GB radne memorije, dok interne ima 512 GB na SSD disku. Grafička kartica je Nvidia GeForce GTX 1060, rezultat čijeg rada ćete gledati na iznimno kvalitetnom QHD ekranu.

Pročitajte više