Ovo su najčešće pogreške koje žene rade tijekom spolnih odnosa, radite li ih i vi?

AKO mislite da vam seksualni život nije tako dobar, možda i nesvjesno radite neke pogreške među plahtama koje itekako mogu utjecati na vaše zadovoljstvo. Nedavno su žene otkrile što im smeta kad muškarci kopiraju iz pornića, ali postoje i stvari u kojima nježniji spol griješi. 

1. Čekaju pravo raspoloženje

Ako odgađate seks dok sve ne bude savršeno, dobre su šanse da se ne seksate baš često. Raspoloženje, tvrde stručnjaci, možete i sami stvoriti. 

"Istraživanja pokazuju da će predigra i dodiri potaknuti vaše tijelo i mozgu poslati poruke koje će aktivirati želju za seksom", objašnjava Scott Haltzman, profesor medicine na floridskom sveučilištu za Web MD. 

Madeleine Castellanos, psihijatrica koja se specijalizirala za seksualnu disfunkciju, savjetuje korištenje lubrikanata ako je problem u tome da vagina nije dovoljno vlažna pa se žena zbog toga ne osjeća spremnom za akciju. 

2. Partnerovo zadovoljstvo stavljaju ispred svog

U seksu je dopušteno da budete malo sebični. Ako se koncentrirate samo na partnerovom zadovoljstvo, to vas neće učiniti boljom ljubavnicom, ali moglo bi vas učiniti nezadovoljnom što može utjecati na raspoloženje. 

"Žene su biološki 'programirane' da stavljaju druge na prvo mjesto, ali taj instinkt može pokvariti vaš seksualni život. Ženama treba duže nego muškarcima da postignu orgazam, pa čak i da se uzbude. Nemojte se zbog toga osjećati krivima. Vaše uzbuđenje će uzbuditi i partner", kaže Castellanos. 

3. Ako je partner neraspoložen, misle da je problem u njima

Usprkos uvriježenom vjerovanju, muškarci nisu svake sekunde spremni za seks. Ponekad se i njima dogodi da su umorni, neraspoloženi ili ne mogu postići erekciju. 

"Stres, iscrpljenost ili depresija mogu znatno smanjiti muškarčev libido", ističe Haltzman. 

Također, muškarcima nakon orgazma treba malo vremena da ponovo budu spremni za akciju. 

4. Imaju loše mišljenje o vlastitom tijelu

Istraživanja pokazuju da su žene koje imaju jače samopouzdanje i dobro mišljenje o svom tijelu opuštenije pred partnerom i češće doživljavaju orgazme od onih koje se tako ne osjećaju.

"Većinu muškaraca nije briga kakvo donje rublje nosite ili jeste li se udebljale", ističe Haltzman. 

5. Ne koriste maštu

Parovi koji se redovno seksaju sretniji su i veće su šanse da će ostati zajedno. U dugim vezama je ponekad teško održati iskru, stoga se slobodno prepustite fantazijama jer će one potaknuti vašu želju, a ako o njima razgovarate s partnerom, vjerojatno će vam rado pomoći da ih ispunite. 

6. Misle da je masturbacija samo za samce

Masturbirajući učite o tome što vam se sviđa i što vas uzbuđuje, a pomaže vam i da se opustite, osobito nakon menopauze.  

"Masturbacija kod žena zapravo povećava seksualnu želju. Pomoći će im da postignu orgazam i kad su s partnerom. To je nešto najbolje što žena može napraviti kako bi poboljšala seksualni život", zaključila je Castellanos. 

Pročitajte više