Ovog vikenda Zagreb sluša blues!

HRVATSKA metropola od 20. do 22. svibnja prvi put će ugostiti međunarodni blues festival! Festival započinje u četvrtak klubu Sax, a kulminacija će biti u subotu u dvorištu Jedinstva i klubu Močvara gdje će svi zaljubljenici u blues moći punih osam sati na tri različita stagea uživati u fantastičnoj svirci.

Prvi festival može se pohvaliti sa vrhunskim svjetskim blues headlinerom – sjajnom blues damom Candye Kane koja će sa svojim bandom po prvi puta zasvirati u Hrvatskoj. Uz potporu ponajboljih hrvatskih blues izvođača i gostovanje još nekih internacionalnih imena ovaj festival na čak tri bine – outdoor stage, acoustic stage i indoor stage – donosi fenomenalnu količinu bluesa i srodnih mu stilova.

Drugi dan festivala desit će se u klubu Hard Place u petak 21.05.2010. gdje će Greg Koch održati Fender workshop (pod pokroviteljstvom Mega Muzike - zastupnika za Fender u Hrvatskoj) - radionicu na kojoj će sve prisutne podučiti nekim svojim tehnikama i upoznati sa svojim radom i načinom sviranja. Zagreb international blues festival želi, osim predstavljanja sjajnih stranih i domaćih glazbenika, u festival uklopiti i edukativni dio gdje će domaći glazbenici i blues  zaljubljenici od svjetskih majstora moći naučiti ponešto na workshopu.

Tijekom tri dana festivala nastupit će američki blues glazbenik i splitski band Carl Reuter & The Harpoons, grupa Picksiebner, Tomislav Goluban na usnoj harmonici, Robert Johnson's Backbone, Šinobusi iz Novoga Sada, makarski blues rock band Dudlaši, Nebo & The Downstrokes i mnogi drugi.

Festival organiziraju Hrvatske blues snage, Udruga Dobri duh rock'n'rola te Močvara & Spona.

Pročitajte više