Papa Benedikt XVI. objavio da sluša Tupaca i Shirley Bassey

DRUŠTVENI servis My Space ovih dana je izbacio popis najdražih pjesama pape Benedikta XVI. Doznajemo da papa, osim što najviše sluša crkvenu glazbu, voli i Shirley Bassey te pokojnog repera Tupaca, što je mnoge iznenadilo, ali zabavilo. Popis papinih glazbenih želja napravljen je u sklopu kampanje koja je mnogim poznatim osobama ponudila da sastave liste svojih najdražih pjesama.

Većina pjesama koje je papa odabrao dolazi s albuma Music From The Vatican, ali u njih se ugurala i jedna Tupacova pjesma koja govori o pušenju cracka, nasilju na ulicama i životu u siromašnim predgrađima, klasičnim temama američke rep scene.

Također, tu je i pjesma "After The Rain" legendarne Shirley Bassey, kao i jedna pjesma benda Muse. Popis pjesama My Spaceu je dostavio osobni papin izaslanik i uski suradnik, otac Giulio Neroni, inače umjetnički direktor vatikanske izdavačke kuće Multimedija svetog Pavla. Neroni je javnosti poznat kao producent posljednjeg albuma Alma Mater na kojem se nalaze razni gregorijanski napjevi i molitve, a snimljene su i poruke Pape Benedikta XVI. na pet jezika.

Pročitajte više