Paris Hilton ne mora brinuti o financijskoj budućnosti

VIZIJA Paris Hilton kako na ulici satima čeka u redu za socijalnu pomoć ipak neće postati stvarnost, čak i ako se kojim slučajem potvrde ne baš previše pouzdani napisi "Daily Maila" da je najpoznatija svjetska partijanerica ostala bez 30-50 milijuna dolara nasljedstva.

Tvrdnje da je Barron Hilton, 79-godišnji patrijarh klana Hilton i vlasnik istoimenog hotelskog imperija izbacio unuku Paris Hilton iz svoje oporuke, navodno zgađen njenim neodgovornim ponašanjem koje sramoti obitelj, su najoštrije demantirane od strane obitelji.

Međutim, čak i da je stari Hilton uistinu odlučio svoju unuku lišiti nasljedstva, to ne znači da će Paris Hilton ostati bez izvora prihoda, odnosno morati drastično mijenjati svoj životni stil.

Prije svega je tu njen otac, 51-godišnji Richard Hilton, šesto od osmoro djece Barrona Hiltona, koji se s vremenom etablirao u uspješnog trgovca nekretninama na Beverly Hillsu i čije se bogatstvo procjenjuje na oko 300 milijuna dolara. Čak i ako se to bogatstvo bude dijelilo sa sestrom Nicky i dva mlađa brata, riječ je o svoti koja omogućuje život o kojem obični smrtnici mogu samo sanjati.

A ako kojim slučajem i otac odluči poći za navodnim djedovim primjerom, Paris Hilton svejedno ne mora brinuti da će ostati siromašna. Mediji koji su se umjesto partijanjem i ekscesima više bavili njenim poslovnim aktivnostima tako tvrde da se nasljednica hotelskog imperija bavi dizajnom galanterije i vlastite linije parfema, kao i proizvodnjom ekstenzija za kosu.

Ugledni ekonomski časopis "Forbes" je, pak, iznio podatke da je Paris Hilton u razdoblju 2003-04. godine zaradila 2 milijuna dolara, u razdoblju 2004-05. godine 6,5 milijuna dolara, a u razodblju 2005-06. godine 7 milijuna dolara.

Njen najnoviji poslovni pothvat je lansiranje linije cipela koje će proizvoditi u suradnji s tvrtkom "Antebi Footwear Group".

D.A.

Pročitajte više