Parovi koji skupa igraju ove videoigre sretniji su u vezi

Foto: 123rf

MLAĐI parovi koji zajedno igraju videoigre i ostaju zajedno. Potvrdilo je to istraživanje internetskog servisa CenturyLink provedeno na tisuću ispitanika. Gotovo trećina njih u dobi između 18 i 24 godina kažu da su videoigre imale pozitivan utjecaj na njihovu vezu, a objavljene su i koje to igre najpozitivnije utječu na parove.

>BiH (i još 50 zemalja) zabranile dio aktivnosti u megapopularnom GTA-u V

>Mario Hezonja na najvećem Fortnite turniru zaigrao u humanitarne svrhe

Mlađe generacije odrasle su uz videoigre, kako muškarci tako i djevojke koje čine gotovo polovinu svjetske gaming populacije. Vidljivo je to na svakom koraku. Primjerice, sportaši rođeni devedesetih i kasnije otvoreno priznaju kako u slobodno vrijeme igraju videoigre, iako se to prije desetak godina nije smatralo nimalo mačo. 

Ne samo to, nego pogotke slave plesovima iz igre. Mario Hezonja prošlog je petka zaigrao na Fortnite svjetskom prvenstvu, manje od mjesec dana nakon što je s Portland Trail Blazersima potpisao dvogodišnju ugovor vrijedan 3,7 milijuna dolara. 

Prema anketi CentruyLinka, gaming može pozitivno utjecati i na vašu vezu. Izjasnila se tako gotovo trećina ispitanika u dobi između 18 i 24 godine, iako se taj broj smanjuje što su ispitanici stariji. Više od pola ispitanih iste dobne skupine navodi kako i kad igraju sami, da je i to ostavilo pozitivan učinak na njihov odnos s boljom polovicom. Samo je 46 ispitanika od tisuću navelo da im je gaming bio uzrok prekida. Pa ako je i to i uzrok problema u vašoj vezi, šanse su oko četiri posto da zbog toga prekinete.

Anketa je pokazala i da ispitanice češće igraju na PC-ju, dok ispitanici preferiraju konzole. Oko devet posto njih izjasnilo se kako je gaming imao pozitivne i negativne utjecaje na njihovu vezu. Igra koja je najpozitivnije utjecala na romantični odnos ispitanika je Mario Kart, a među prve tri su još Call of Duty i Skyrim.

Zanimljivo, utrkivanje u go-kartovima s likovima iz Super Marija, u kojem možete na različite načine onesposobiti druge vozače, očito ima terapeutsko djelovanje na parove. Poznajem i neke starije koji bi se s ovim složili bez previše razmišljanja.

Pročitajte više