Patentirana kaciga sa integriranim retrovizorom

UKOLIKO ste ikad vozili motocikl, jedan od većih problema zasigurno vam je bio praćenje prometa iza sebe. Taj problem će zahvaljujući izumu jednog Britanca uskoro biti riješen.  

Uz kišu i prometnu nekulturu jačih, posebno vozača automobila, najveći problem motociklistima predstavlja upravo praćenje prometa iza. Omaleni retrovizori često više skrivaju nego što pokazuju.

Nadalje, vibracije motocikla prenose se na upravljač i zatim na retrovizor, što za posljedicu ima da i ono malo bi se moglo vidjeti postaje neupotrebljivo.  

Kako stvari stoje, zahvaljući izumu britanca imenom Billy Morgan, vožnja mopedom uskoro će postati puno sigurnija. Nakon što je sin njegovog kolege pao s mopeda dok je pokušavao «baciti» pogleg preko ramena, Billy je odlučio pronaći rješenje kojim bi manevre mopedom učinio osjetno jednostavnijim i sigurnijim.  

Čak sedam godina trebalo je Morganu da razvi patent, koji bi rješio šproblem. Riječ je zaštitnoj kacigi u koju je integriran omaleni retrovizor dovoljan da vozaču u svakom trenutku pruži savršenu sliku iza sebe. 

Da na tržištu postoji prostora za ovakav proizvod najbolje govori brdo e-mailova koji svakodnevno zasipavaju izunitelja iz sjeverno-istočne Engleske. Kako se retrovizor nalazi blizu očiju napravljen je iz puno čvršćeg materijala, točnije polikarbonata, koji je daleko otprniji na lom.  

«Reevu kaciga» nije posljednji izum ovog Engleza. Naime, već se provode ispitavanja na kacigi namjenjenoj motociklistima, koja će se za nekoliko tjedana naći u prodaji.

Pročitajte više