Patricka iz Pule prati 200.000 ljudi: "Po objavi se može zaraditi i 95.000 kuna"

Foto: Instagram

29-GODIŠNJI Patrick Van Negri uspješni je influencer i porijeklom je Puljanin koji danas živi u Miamiju.

Njegova priča počela je odlaskom na studij u SAD. Nakon dobivene sportske stipendije u Iowi i prve godine studija u toj državi, aplicirao je za dodatnu stipendiju te upisao Sveučilište u Miamiju. Tamo je završio studij marketinga i internacionalnog poslovanja. 

"Počeo sam stavljati fotografije na internet da bih pomogao djevojci koja je imala modni blog i prijatelju koji je u Zagrebu bio privatni trener. Stavio sam svoj Instagram profil s privatnog na javni da shvatim kako funkcioniraju socijalne mreže, a onda je vrlo brzo došla prva novčana ponuda za jedan post. Vrlo brzo sam se uvjerio da će to eksplodirati i početi ubijati tradicionalne medije", rekao je za Glas Istre.

"Tada sam shvatio da će to biti budućnost koja je meni već danas stalni posao i to mi je vrlo važno u životu", dodao je. Danas ga na Instagramu prati više od 200 tisuća ljudi, a on kaže da se na taj broj pratitelja u SAD-u može zaraditi i oko 95.000 kuna po objavi.

"Hrvatska i Europa, doduše, kasne s Instagram poslovanjem. Budžeti su puno manji. Spektar zarade je u Americi širok. U brojkama to izgleda tako da za jedan post na Instagramu možeš zaraditi i do 15 tisuća dolara ako imaš između 150 i 200 tisuća pratitelja", priznaje Patrick koji se trenutno nalazi u obiteljskom domu u Puli.

"Želja mi je da ljudi shvate da Istra ima beskonačni potencijal. Vinari trebaju spoznati svoju vrijednost jer mogu konkurirati napuhanim francuskim vinima raznih sorti. Sva vina koja probam ocijenim na svoj način, nastojim im podići rejting. Međutim, brojni vinari nemaju ni Instagram ni Facebook, što je veliki nedostatak. Sve što radim za Istru je besplatno, iz ljubavi prema mom kraju", kaže.

Pročitajte više