Paul Van Dyk stiže na Zrće: Sutra nastupa u Papayi

JOŠ JEDNA svjetska DJ zvijezda, trance legenda Paul Van Dyk, ove srijede, 20.srpnja gostuje u klubu Papaya na svjetski popularnoj plaži Zrće. Dobitnik mnogih glazbenih priznanja struke i publike ponovno se vraća u Papayu u kojoj će nastupit po treći put. Dan iza, u četvrtak 21. srpnja, na pozornicu će se popeti producentski duo Sunnery James & Ryan Marciano.  

Nakon super uspješnog Papaya Day&Night Summer Festivala Papaya i dalje nastavlja s trendom dovođenja svjetske DJ elite kako bi zadovoljila visoke glazbene kriterije svojih gostiju te privukla desetke tisuća mladih iz cijelog svijeta. U srijedu 20. srpnja u Papayi gostuje Van Dyk koji već 15 godina spada u sam vrh glazbene scene.

"Papaya je za mene poseban klub. Od mog prvog nastupa ovdje osjećam povezanost s publikom koja me iz godine u godinu oduševljava. Uvijek je odlična atmosfera, organizacija, sound sistem te se posebno veselim poznatom izlasku sunca iznad Papaye. Nije tajna da su Zrće i Papaya postali sinonimi za najbolju zabavu u svijetu te meka za nas DJ-e", rekao je Van Dyk ususret dolasku na Zrće.

Paul Van Dyk je rođen u Istočnoj Njemačkoj, a odrastao je u istočnom dijelu Berlina. Kako je odrastao u društvu koje nije imalo razvijenu klupsku kulturu, Paul je slušajući radio otkrio svoju ljubav prema glazbi. Isprva voleći techno, odlučuje se za stvaranje novog jedinstvenog glazbenog izričaja. Početkom 1990. godine nastupa u brojnim berlinskim klubovima, 1994. Izdaje svoj prvi album "45 RPM", a drugi ga album "Seven Ways" uvrštava na listu 100 najboljih DJ-a svijeta. Uslijedio je singl "For an angel" koji ga čini planetarno poznatim. Slijedio je album "Out there & back" 2000. godine "Politics of dancing".  Prodao je više od tri milijuna albuma u svijetu, a ostat će zapamćen njegov nastup na dočeku Nove godine u Rio de Janeiru kada se na plaži okupilo milijun ljudi.

Remiksirao je brojne svjetske zvijezde uključujući Depeche mode, Justina Timberlakea, Britney Spears, Pussycat Dolls i druge. 2005. godine je nominiran za prestižnu glazbenu nagradu Grammy s albumom "Reflections", a singlovi s tog albuma su korišteni u brojnim filmovima i tv reklamama. Dobitnik je mnogih glazbenih nagrada i priznanja.

Uz glazbu, Paul je angažiran i na podizanju društvene svijesti te u humanitarnim misijama. Njegovoj popularnosti svjedoči i velik interes svjetske publike koja će na njegov nastup ponovno prijeći tisuće kilometara kako bi uživala u glazbenom setu svog idola. Ulaznice za Adria Music Management Projekt prodaju se putem interneta u čak 80 zemalja širom svijeta. 

Papaya klub nalazi se u mjestu Novalja na otoku Pagu. Prekrasna pješčana plaža u uvali Zrće posljednjih je godina postala jedno od najboljih mjesta za vrhunsku zabavu na otvorenom u ovom dijelu svijeta. Sam klub otvoren je 2002. godine. i prostire se na 3000 metara kvadratnih. Smješten je na samoj plaži tik uz Jadransko more što gostima pruža vrhunski osjetilni užitak. Klub je izgrađen od prirodnih, ekoloških materijala – kamena i drva, kako bi se što bolje uklopio u okruženje mediteranskog podneblja. Za nastupe brojnih svjetskih DJ zvijezda organizatori programa su morali osigurati vrhunske produkcijske uvjete pa tako klub ima najbolju vizualnu i zvučnu kulisu u ovom dijelu Europe što posebno veseli brojne ljubitelje urbane glazbe.

Klub već osam godina promovira isključivo urbanu glazbu te spada u sam vrh svjetske glazbene scene.  O Papayi su pisali i govorili: BBC, MTV, Dj Mag, Daily Star, Wizzair magazin, Music News, Travel Chanell, Guardian i drugi. Papaya je u 2010. godini ugostila preko 30 najvećih svjetskih Dj-a: Tiesto, Sven Vath, Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Ferry Corsten, David Morales, Markus Shulz, Ferry Corsten, Calvin Harris samo su neke od vodećih svjetskih DJ zvijezda koje su nastupile u novaljskom klubu. Samo prošle godine plažu Zrće posjetilo je oko 700 000 turista koji su došli iz 72 zemlje te je zabilježeno oko milijun noćenja u Novalji. Ulaznice za Adria Music Management Projekt od sutra su dostupne i na blagajni kluba Papaya.

Pročitajte više