Paul Walker, Kobe, Anthony Bourdain… Musk dodijelio plave kvačice mrtvim celebovima

Foto: EPA

SAMO nekoliko dana nakon što je Twitter brojnim slavnim osobama uklonio plave kvačice koje potvrđuju autentičnost profila, Elon Musk odlučio je dodijeliti kontroverzne kvačice Twitter profilima mrtvih celebova.

Bizaran potez

Ovim potezom implicira se da su se preminule zvijezde pretplatile na pretplatničku stranicu Twitter Blue i potvrdile autentičnost svog telefonskog broja, što cijelu stvar čini bizarnom.

Neke od preminulih zvijezda koje su dobile plavu kvačicu su Anthony Bourdain, Kobe Bryant, Chadwick Bosem i Paul Walker.

Saga o plavim kvačicama

Podsjećamo, Musk je nedavno otkrio kako osobno plaća plave kvačice za neke istaknute profile, nakon što je otkriveno da su pisac Stephen King, glumac William Shatner i košarkaška zvijezda LeBron James zadržali svoje kvačice, unatoč tome što se nisu prijavili na Twitter Blue.

Plave kvačice tako su postale neželjen status za one celebove koji ne žele imati veze s milijarderom, a neki su otišli toliko daleko da traže načine da ih sami uklone.

Među njima je i tvorac Black Mirrora Charlie Brooker koji je otkrio da treba promijeniti ime i zatim ga ponovno vratiti kako bi s profila nestala plava kvačica.

 

Pročitajte više