Pernar priznao: Ne plaćam alimentaciju za svoje dijete

NAKON što je nedavno osjetio potrebu komentirati spor između Severine i Milana, saborski zastupnik Ivan Pernar je ovaj put odlučio sa svojim brojnim sljedbenicima na Facebooku podijeliti priču o odnosu s vlastitim sinom.

Na samom je početku naglasio da je dijete koje je dobio kad mu je bilo samo 18 godina jako volio. Veza između njega i Frederike, djetetove majke, je pukla, ali Pernar naglašava da sina nikad nije napustio.

"Nije mi bilo na kraj pameti napustiti vlastito dijete. Međutim, majka je bila dobra kao kruh, s te strane, kao majka je bila najbolja na svijetu i znao sam da ako ostane s njom da je u dobrim rukama, da će primiti svu ljubav koju dijete može primiti.

Kada je naš odnos formalno bio prekinut, ona mi je rekla: 'Možeš doći kad god hoćeš u Njemačku i viđati dijete, a i ja želim dolaziti u Hrvatsku da bude u kontaktu s tvojom obitelji'.

Dakle niti u jednom trenutku nije uskraćivala meni pravo da budem s djetetom, zadnji put je bila ovdje za Uskrs. Ja mogu otići u Njemačku kada god hoću ali naprosto, kao što i sami vidite, nemam baš slobodnog vremena", piše Pernar.

Osvrnuo se i na plaćanje alimentacije i objasnio da on i djetetova majka takve odnose nikad nisu morali utvrđivati sudskim putem, ali da djetetu ipak i financijski pomaže.

"Davao sam kada, kako i koliko sam mogao, od srca i iz ljubavi, a ne pod prijetnjom tužbe ili ovrhe.

Međutim, najveći dar mojem djetetu nije bio u obliku novca, nego ljubavi koju bi mu iskazao svaki put kada bi imao priliku, zajednički odlasci na more, šetnje Zagrebom, odlazak u Tehnički muzej, kolač koji bi napravila moja majka, topli zagrljaj", upozorava on.

Pernar za Index otkrio sve o svom sinu: "Ima hrvatske papire, ali ne govori hrvatski

Svjestan je, kaže, da će mnogi i dalje komentirati da nije dobar otac jer fizički nije s djetetom.

"Međutim, ljubav koju nisam mogao pokazati njemu pokazao sam mnogoj djeci za domove čijih obitelji sam se borio, koje su zbog toga što radi Živi zid ostale u svom domu.

Najdojmljiviji su mi susreti s tom djecom koja znaju tko sam i što sam napravio za njihovu obitelj, kada čuju da dolazim, viču Pernar i žele me zagrliti. Koliko to novaca vrijedi? Pogađate, to se ne može izmjeriti u novcu.

Drugim riječima, ljubav koju nisam mogao dati svojem djetetu dao sam drugoj djeci, a sve u vjeri da će netko činiti isto prema mojem djetetu koje odrasta 2000 km od mene", napisao je.

Napomenuo je da se upravo to i dogodilo, odnosno da je susjed njegove bivše blizak s djetetom i da je preuzeo ulogu oca koju Pernar zbog prirode posla kojim se bavi nije mogao imati, na čemu je izrazio zahvalnost.

Post je zaključio riječima hvale za djetetovu majku prema kojoj i dalje gaji ljubav i poštovanje, bez obzira na to što je njihova veza gotova.

U komentarima se razvila poduža rasprava. Dok su neki Pernaru davali za pravo i poručivali mu da se njegov sin treba ponositi njime, neki su ga prozivali kao lošeg roditelja koji je brigu o djetetu prepustio nekom drugom i još uz to javno priznaje da ne plaća alimentaciju.  

Pročitajte više