Pet jezika ljubavi: Koji je vaš?

Ah, ljubav. To čudesno stanje koje nas čini da plešemo na ulici, pjevušimo u javnom prijevozu i smijemo se vlastitim šalama. No, jeste li se ikada zapitali zašto vaša bolja polovica nije oduševljena vašim "romantičnim" gestama kao što je, recimo, poklon bon za popust na mijenjanje ulja u autu? Možda zato što govorite različite jezike ljubavi! Prema Garyju Chapmanu, postoji pet jezika ljubavi, a evo kako ih prepoznati i prestati komunicirati kao da koristite Google Translate na prvom spoju.

 

Riječi potvrde: Za one koji vole čuti "Ti si moj hashtag #1"

 

Ako je vaš jezik ljubavi riječi potvrde, to znači da vam je potrebno stalno verbalno uvjeravanje da ste zapravo voljeni. Ne znači da ste nesigurni, samo... volite kada vam se direktno kaže. Savjet za partnere: umjesto da samo napisete "ok" na njihove emocionalne WhatsApp eseje, možda dodajte emoji srca. Ili dva. Divlje, znamo.

 

Kvalitetno provedeno vrijeme: Za one koji misle da je Netflix & Chill zapravo o gledanju serija

 

Ako vam je kvalitetno provedeno vrijeme vaš jezik ljubavi, vi ste tip osobe koja bi radije provela večer u dubokim filozofskim razgovorima o tome zašto je pizza savršen krug, ali dolazi u kvadratnoj kutiji, nego da ide na skupe spojeve. Partneri, upamtite: ako oni traže "samo pet minuta više" dok gledate zvijezde, to ne znači da žele ići kući. To znači "pripremi se, sada ću te upitati o smislu života".

 

Primanje poklona: Za one čija ljubav dolazi s cijenom (ali pravom)

 

Neki ljudi vole poklone. I to ne bilo kakve poklone, već one koji su promišljeni i osobni, poput kamenčića koji ste pokupili na plaži gdje ste se prvi put poljubili. Ako je ovo vaš jezik ljubavi, onda vam je draže "vidim da si se potrudio/la" od "vidim da si potrošio/la". Napomena za partnere: da, i dalje morate zapamtiti godišnjice. I ne, pretplata na YouTube Premium se ne računa kao 'promišljen poklon'.

 

Činovi služenja: Za one koji vjeruju da ljubav znači nikada ne morati reći "Zar ja opet moram iznijeti smeće?"

 

Ako je vaš jezik ljubavi čin služenja, vi cijenite kada netko preuzme dio vaših svakodnevnih zadataka kako biste vi imali više vremena za, pa, scrollanje Instagrama. Partneri, ključ je u malim stvarima: napravite im kavu ujutro, iznenadite ih tako što ćete oprati suđe bez da tri dana pričate o tome. Mali koraci za čovjeka, veliki skok za vašu vezu.

 

Fizički dodir: Za one kojima je zagrljaj vrijedniji od tisuću riječi

 

Ako je fizički dodir vaš jezik ljubavi, vi ste vjerojatno majstor zagrljaja i mislite da je dodir ruka pod stolom vrhunac romantike. Partnerima savjetujemo da ne štede na zagrljajima, maženju i držanju za ruke. Samo pazite da ne pretjerate na javnim mjestima, osim ako ne želite postati lokalna atrakcija.

 

Razumijevanje jezika ljubavi može biti ključ uspjeha u vezi, a sada kada znate sve tajne, spremni ste za pravu romantičnu avanturu. Samo zapamtite, bez obzira na vaš jezik ljubavi, najvažnije je da uvijek komunicirate otvoreno i iskreno. I da, ponekad je u redu reći "volim te" s poklon bonom za popust na mijenjanje ulja u autu. Jer, znate, praktičnost je također jezik ljubavi.

 

Pročitajte više