Pet jezivih videa koji nikad neće ugledati svjetlo dana

Screesnhot: YouTube

BROJ snimki objavljenih na YouTubeu, Snapchatu, Instagramu nemoguće je odrediti, a gotovo je nezamislivo da postoje snimke koje nikad nećemo vidjeti.

No one zaista postoje, a razlozi zbog kojih ih nećemo vidjeti su, kao što možete pretpostaviti, zaista jezivi.

Samoubojstvo Christine Chubbuck

Jedna od snimki jest samoubojstvo američke novinarke i voditeljice Christine Chubbuck, o kojoj su nedavno snimljena dva filma. Christine je rođena 1944. godine, a mjesec dana prije svog 30. rođendana počinila je samoubojstvo u eteru jedne floridske televizije za koju je radila. Iako su milijuni gledatelja s užasom promatrali kako su voditeljica oduzima život, snimku nakon toga nitko nije ponovno vidio. Iako se tvrdilo da su sve snimke uništene, njen brat priznao je da snimka i dalje postoji, no da nikad neće biti prikazana jer se on pobrinuo za to.

Manijaci iz Dnipropetrovska

Riječ je o serijskim ubojicama koji su odgovorni za niz smrti u tom mjestu. U samo 22 dana nasmrt su pretukli 21 osobu, a priča o njima postala je još zloglasnija nakon što je otkriveno da su neka od ubojstava snimali. Neke od snimki su procurile na internet, no brzo su uklonjene, a sve kopije videa i fotografija nakon toga su uništene.

Ubojstva u osnovnoj školi Sandy Hook

Tog 14. prosinca 2012. godine tada 20-godišnji Adam Lanza upao je u osnovnu školu Sandy Hook i počeo pucati, ubivši 20 djece i šestero zaposlenika škole. Prije dolaska u školu ustrijelio je svoju majku u njihovom domu u Newtownu. Nakon što je policija stigla na mjesto zločina, Lanza si je oduzeo život. Njegov krvavi pohod snimile su nadzorne kamere, a snimke su nakon što su ih pregledali istražitelji uništene na zahtjev obitelji žrtava.

Smrt Stevea Irwina

Lovac na krokodile preminuo je 4. rujna 2006. godine nesretnim slučajem. Poznati australski pustolov i ronio je kod grebena Batt nedaleko Port Douglasa u Queenslandu kad je prišao raži želeći je snimiti. Jedini svjedok događaja ispričao je istražiteljima da je raža reagirala kao što bi reagirala kod napada morskog psa pa je Irwina ubola nekoliko stotina puta svojim repom u samo nekoliko sekundi. Snimku koju je snimio sam Irwin pregledala je policija Queenslanda, a nakon toga su sve kopije uništene na zahtjev njegove obitelji.

Tilikumova ubojstva

Orka Tilikum uhvaćen je 1983. godine nedaleko Reykjavika, godinu dana kasnije premješten je u Britansku Kolumbiju, a 1992. godine nakon prve smrti koju je uzrokovao završio je u SeaWorldu u Orlandu. Trenerica i studentica marinske biologije Keltie Byrne upala je u bazen u kojem su uz Tilikuma bile još dvije orke. Iako je pokušala isplivati, životinje su je povlačile na dno dok se nije utopila. Osam godina kasnije u Tilikumovom bazenu pronađeno je tijelo muškarca koji se ušuljao u zabavni park kako bi ušao u njegov bazen. Autopsija je pokazala da se utopio, a na njegovom su tijelu pronađene brojne ozljede.

Najglasnije je odjeknula smrt Tilikumove trenerice Dawn Brancheau, koja ga je mazila nakon showa koji su odradili. On ju je zgrabio za ruku i odvukao pod vodu pred očima užasnutih posjetitelja, a iz parka su se opravdavali da je zbog njene frizure u repu mislio da je Dawn igračka. Cijeli događaj je snimljen, no snimka je uništena. 

Pročitajte više