Pet najiritantnijih stvari koje netko može objaviti na TikToku

Screenshot: TikTok

ANDREJ PLENKOVIĆ otvorio je, na radost rijetkih, TikTok profil, baš poput srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji već neko vrijeme "uveseljava" korisnike te društvene mreže objavama koje, u najmanju ruku, izazivaju susramlje.

"Dobro došli na moj službeni TikTok! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama kako bismo naše djelovanje približili sugrađanima, osobito mladima. Izazov prihvaćen! Radujem se našim raspravama i dijalogu", napisao je ispod uvodnog videa, u kojem se obratio korisnicima TikToka.

@plenkovic_andrej Dobrodošli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama kako bismo naše djelovanje približili sugrađanima, osobito mladima. Izazov prihvaćen! Radujem se našim raspravama i dijalogu! 💬 #ZaSveIzazove #politika #mladi #andrejplenkovic #izbori2024 #hrvatska ♬ A short sound effect - KKLab

Nakon toga je pokušao biti dodatno "opušten" pa je pitao "suradnike iza kamere" "jel bilo okej" i zavrtio košarkašku loptu na prstu. Po svemu sudeći, Plenković nije na "ti" s društvenom mrežom koju uglavnom koristi mlađa populacija, ali ima svoje savjetnike koji će mu, ne sumnjamo, ukazati na popularne TikTok trendove.

U nastavku vam donosimo neke od popularnih i groznih trendova na toj društvenoj mreži za koje postoje šanse da ih premijer prigrli u pokušaju da se umili mlađim i često politički nezainteresiranim biračima.

Koliko često muškarci razmišljaju o Rimskom Carstvu?

Prošle godine pojavio se viralni trend u kojem tisuće žena postavljaju svojim partnerima pitanje: "Koliko često razmišljaš o Rimskom Carstvu?" Ovaj trend pokrenuo je švedski influencer i poznavatelj povijesti Rima, poznat kao Gaius Flavius, koji je podijelio video 19. kolovoza u kojem ističe važnost Rimskog Carstva u muškim mislima.

@ambarrail This trend is incredible. Some of the best ones #romanempire #romanempirecompilation ♬ original sound - Alexia B.

Trend je postao iznimno popularan, s milijunima pregleda, a mnogi muškarci priznali su da razmišljaju o Rimskom Carstvu prilično često, nerijetko naglašavajući da je to pitanje zdravog razuma jer su muškarci po prirodi ratnici i moraju biti spremni za borbu u svakom trenutku.

Jedva čekamo da Plenkovićeva supruga Ana premijeru postavi pitanje koliko često razmišlja o Rimskom Carstvu.

The Milk Crate Challenge

The Milk Crate Challenge bio je na vrhuncu u kolovozu 2021., a korisnici su morali snimiti sebe kako se penju po piramidi sanduka naslaganih jedan na drugi. Većina sudionika uspjela bi se popeti na piramidu, ali pri silasku bi slijedio neuspjeh, odnosno pad.

Ti bi padovi često rezultirali uganućima, lomovima i mnogim drugim ozljedama, a TikTok je zbog toga na kraju zabranio videozapise izazova sa sandukom za mlijeko u svojim pretragama, nadajući se da će odvratiti ljude od sudjelovanja.

S obzirom na to da se Plenković nekad bavio košarkom, ne sumnjamo da bi se poput mačke dočekao na noge i izbjegao ozljede, tako da jedva čekamo da nam prezentira u kakvoj je formi.

Zvukovi manifestiranja

Sjećate li se onih "ukletih" lančanih e-mailova od prije otprilike 15 godina koji su tvrdili da će, ako ne proslijedite e-mail desetorici ljudi, Bloody Mary ili neki drugi zastrašujući, nezemaljski entitet ući u vašu kuću u ponoć i ubiti vas? Pa, sad imaju novi oblik kao manifestacije na TikToku.

@shhwalato

lets give it a try haha

♬ оригінальний звук - ♒️👽ElinAlien♡🇺🇦

U biti, manifestacijski audiozapisi tvrde da ćete, ako koristite određene zvukove u svojim videozapisima na TikToku, dobiti novac ili će vam vaša simpatija poslati poruku. Neki audiozapisi čak tvrde da će vam se loše stvari dogoditi ako ih ne koristite u svom videu. Zvuči poznato?

Možda Plenković objavi jedan takav u nadi da manifestira pobjedu na parlamentarnim izborima ili da USKOK prestane istraživati njegove ministre, a možda i da mu neka briselska simpatija pošalje poruku.

Trend izazivanja debate

Rijetko što je naporno kao kada skrolate po TikToku i naiđete na live stream na kojem netko traži od gledatelja da raspravljaju s njim. Najčešće to izgleda tako da se jedna osoba vidi kako sjedi ispred teksta koji kaže "Je li transrodnost samo faza?" ili "Raspravljaj sa mnom: LGBTQ+ prava su ljudska prava."

@mikeyoshea87 Tiktok live debates are for 🤡 #fyp #tiktok #live #debate ♬ original sound - Here’s the full video

Ove vrste prijenosa uživo izazivaju puno angažmana i mogu promijeniti mišljenje dijela ljudi, ali također privlače ljude s problematičnim i ksenofobnim stavovima te im daju veliku platformu za njihovo dijeljenje.

Naravno, ne mislimo da je Plenković ksenofob, homofob ili rasist, ali bismo voljeli vidjeti kako ljudima na TikToku nadmeno objašnjava kako su u krivu po pitanju bilo čega. Jer je samo on u pravu.

TikTok pjevači koji koriste autotune

Baš kao što možete koristiti filtre da poboljšate ili promijenite svoj fizički izgled na TikToku, također možete "filtrirati" svoj glas da zvuči bolje, a to je ono što su mnogi poznati TikTok pjevači radili kako bi njihovi naizgled improvizirani pjevački videozapisi zvučali anđeoski.

Zahvaljujući pjevaču Glennu Devronu, razotkrivena je ova metoda "poboljšavanja". Naime, u studenom prošle godine Devron je pokazao kako može prenijeti video na kojem pjeva u softver za ugađanje glasa kako bi zvučao savršeno. Sve što treba učiniti zatim je postaviti video na TikTok. Mnogi TikTok pjevači zahvalili su Devronu na njegovoj transparentnosti, a njegovi su videi dokazali da se većina aspekata videa koje vidimo može uređivati i filtrirati.

@glernndevern I mean, get that bag, but the doshonesty is WILD #tiktoksingers #musiciansoftiktok #tuningtutorial ♬ original sound - GlennyDevvy

Plenković se dosad nije istaknuo pjevačkim vještinama, no s obzirom na to da se Mostov Nikola Grmoja u predizbornoj kampanji predstavio kao reper, a Možemo je danas objavio svoju predizbornu pjesmu, moguće je da premijer ode na nekoliko pjevačkih lekcija kod Kolinde Grabar-Kitarović i objavi svoje talente na TikToku.

Pročitajte više