Pijani Amerikanac metodom "usta na usta" pokušao oživjeti mrtvog oposuma

POLICIJA američke savezne države Pennsylvania prijavila je 55-godišnjeg Donalda Wolfea lokalnim sudskim instancama zbog pijanstva na javnom mjestu nakon što im je dojavljeno da ovaj, mrtav pijan, kleči na lokalnoj autocesti i "čudnim pokretima" pokušava oživjeti mrtvog oposuma koji je nastradao pod kotačima automobila, prenosi agencija AP.

Lokalni policajac Jamie Levier novinarima je ispričao kako su policijsku postaju nazvali svjedoci koji su dojavili da nepoznati muškarac, očito pod jakim utjecajem alkohola, kleči na cesti oko 100 kilometara sjeveroistočno od grada Pittsburgha pokraj lešine mrtvog oposuma, te mašući rukama i primjenom metode "usta na usta" pokušava ga oživjeti.

Policijska je ekipa stigla na mjesto događaja i tamo zatekla Wolfea usred "seanse" oživljavanja oposuma, koji je očito bio već duže vrijeme mrtav. Pijanog Wolfea su odveli na triježnjenje, te su protiv njega podigli prijavu zbog pijanstva.

Oposum je divlja sjevernoamerička životinja veličine domaće mačke, koja je razvila zanimljiv obrambeni mehanizam. Naime, u trenutku kada procijeni da mu prijeti opasnost, oposum se baca na tlo i "glumi" da je mrtav, čekajući da opasnost prođe. Ta je činjenica Wolfea, opijenog alkoholom, očito natjerala da zaključi kako mrtvi oposum zapravo nije mrtav, pa ga je odlučio "oživjeti".

Pročitajte više