Pilot American Airlinesa brojao kršćane, ostale prozvao luđacima

KAKO prenosi BBC, na letu American Airlinesa prošlog petka, pilot aviona je za vrijeme leta od Los Angelesa do New Yorka zamolio sve kršćane u avionu da podignu ruke u zrak, te preporučio svim nekršćanima da ostatak letu provedu u razgovoru sa kršćanskim putnicima.

Pilot je dodao kako je "ludi svi oni koji nisu digli ruke u zrak", izjavila je za američki CBS jedna od putnica na letu, Amanda Nelligan.

Prema riječima Amande Nelligan, pilot je nakon izjašnjavanja putnika o svojoj vjeri nekršćanima rekao: "Sada imate izbor; možete iskoristiti ovo putovanje ili se možete zavaliti, čitati knjigu ili pogledati film."

Neki od putnika uplašili su se bizarnog ponašanja pilota, te mobitelima nazivali rodbinu i prijatelje, govoreći im što se upravo dogodilo.

Nelligan je izjavila kako su putnici smatrali pilotovo ponašanje jako čudnim, a neki su mislili da se radi o prijetnji.

Pilot je za kraj putnicima kazao kako će biti "raspoloživ za diskusiju nakon leta", a nakon pilotovog govora obaviještena je i kontrola leta.

Tim Wagner, glasnogovornik American Airlinesa, kasnije je izjavio za CBS kako je istraga o incidentu pokrenuta, te kako je pilotovo ponašanje "bilo neprikladno".

Pročitajte više