Pitali smo vas što volite na svom poslu: "Dobijemo bolovanje, ali se piše da radimo"

Video: Index

Djelatnici se često žale na svoje poslodavce u Hrvatskoj, no neki svoje poslodavce i hvale. Stoga smo pitali Osječane da nam otkriju neku dobru ili lošu situaciju koju su doživjeli sa svojim poslodavcima.

"Imamo slobodan dan za rođendan"

Jedan mladić otkrio nam je da njegov poslodavac ima jednu pomalo neobičnu praksu. "Kod trenutnog poslodavca, kad nam je rođendan, taj dan ne moramo ići na posao. A ako taj dan pada na vikend, onda možemo birati petak ili ponedjeljak kao slobodan dan", rekao je mladić i dodao da mu je to odlično. "Mislim da nema bolje od toga", zaključio je.

@index.hr "Kad nam je rođendan, taj dan ne moramo ići na posao." #poslodavci #posao #osijek #hrvatska #indexhr ♬ original sound - Index.hr

"Dan prije godišnjeg idemo ranije kući"

Jedna djevojka također ima pozitivno iskustvo sa svojim poslodavcem. "Pa evo s obzirom na to da je danas stalno fokus na nekim negativnim stvarima, ja bih onda istaknula jednog bivšeg poslodavca. Tipa uvijek nam je bilo nekakvo, ajmo reći, nepisano pravilo kad bismo išli na godišnji, onda taj dan idemo ranije kući, tako da to je bilo super", otkrila nam je.

@index.hr "Kad bismo išli na godišnji, onda taj dan idemo ranije kući." #posao #poslodavci #indexhr #hrvatska #osijek ♬ original sound - Index.hr

"Kao studenti imamo ista prava kao i drugi zaposlenici"

"Drugi mladić je također pun riječi hvale za svog poslodavca. "Neki od benefita što imamo su plaćeni godišnji odmori kao studenti. Kao i redovni zaposlenici imamo pravo ići na team buildinge, imamo pravo na istu opremu kao i svi ostali zaposlenici, tako da stvarno samo pozitivno, ništa negativno", rekao nam je mladić i dodao da su mu najdraži plaćeni godišnji odmori.

"Znam da drugi studenti u nekim firmama nemaju pravo toga, tako da nam je super što to imamo. Dodatno uz sve to, imamo još i pravo na remote i fleksibilno radno vrijeme što kao student je dosta bitno jer ne možemo uvijek raditi ful 8 sati ili ne možemo uvijek biti u uredu, tako da to nam dosta pomaže", dodao je.

@index.hr "Kad bismo išli na godišnji, onda taj dan idemo ranije kući." #posao #poslodavci #indexhr #hrvatska #osijek ♬ original sound - Index.hr

"Sjeti se naših rođendana, kupi nam sitnicu"

Posljednja djevojka koju smo intervjuirali također nema ništa loše za reći o svom poslodavcu. "Trenutni poslodavac je jako dobar prema nama. Sjeti se naših rođendana, kupi nam sitnicu, dobivamo bolovanje kad hoćemo da nam se ne piše pod bolovanje, nego kao da radimo, dobivamo bonuse na plaćama, možemo zatvoriti prije vremena. Trenutni poslodavac je jako dobar prema nama", rekla je djevojka.

@index.hr "Dobivamo bolovanje kada hoćemo da nam se ne piše pod bolovanje." #posao #hrvatska #poslodavci #osijek #indexhr ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više