Pjevačica i Aznar Španjolcima najpoznatije osobe

POPULARNA pjevačica, slabo poznata izvan Pirenejskog poluotoka, i predsjednik konzervativne vlade Jose Maria Aznar najslavnije su osobe u Španjolskoj, daleko ispred Davida Beckhama i kralja Juana Carlosa, prema istraživanju objavljenom ovih dana.

Na pitanje Instituta Gallup "Tko je za vas osoba današnjice u Španjolskoj", 18,6 posto od 1009 ispitanika odlučilo se za Isabel Pantoju, domaću pjevačicu sentimentalnih pjesama koja je česta tema žutog tiska.

Daleko iza nje (sedam bodova) je Jose Maria Aznar kojeg u stopu prati njegov nasljednik Mariano Rajoy, kojeg je sam izabrao da predvodi Narodnu stranku na općim izborima u ožujku 2004.

Na četvrto su mjesto Španjolci stavili Juliana Munoza, bivšeg gradonačelnika ljetovališta Marbella, a zatim engleskog nogometaša Davida Beckhama, "unatoč činjenici što se pitanje odnosi na osobe koje su Španjolci", ističe Gallup.

Kralj Juan Carlos zauzima tek trinaesto mjesto.

Gotovo se jednak broj Španjolaca (18,6 i 17,9 posto) odlučio za "La Pantoju" kao najpoznatiju osobu i izjavio da ne zna odgovor na pitanje.

Pročitajte više