Planetarna "slava": I svjetski mediji se raspisali o blamaži Ivana Zvonimira Čička

Screenshot: Time

NEVJEROJATNA nezgoda predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička jučer je bila vijest dana u domaćim medijima, no nesretni trenutak u kojem je ostao bez hlača dok se fotografirao pored predsjednice prešao je granice Hrvatske.

"Ovome su čovjeku pale hlače tijekom fotografiranja s predsjednicom Hrvatske", naslovio je Time tekst o incidentu, o kojem su pisali i australski ABC, francuski TV5Monde pa čak i indijski Express, a vijest jutros prenosi sve veći broj stranih medija.

"Ovo je urnebesan trenutak u kojem su hrvatskom aktivistu za ljudska prava pale hlače, upravo kada je preuzimao nagradu od predsjednice", piše pak britanski Daily Mail, dodajući da je "predsjednica brzo pomaknula veliku nagradu kako bi barem donekle sačuvala Čičkovo dostojanstvo". Incident nije promakao ni mađarskim medijima.

Podsjetimo, do incidenta je došlo nakon svečane dodjele nagrada Hrvatskog helšinskog odbora povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. 

Čičku su se, upravo tijekom fotografiranja s predsjednicom, hlače iznenada spustile do gležnjeva pa je nekoliko trenutaka nesvjestan nezgode pozirao sa spuštenim hlačama. Kad je shvatio što se dogodilo, sagnuo se da ih digne, a Kolinda je sa zanimanjem promatrala što mu se dogodilo.

Pročitajte više