Plesačice prikazale pobjedu Hrvatske na Wembleyju 2007. godine



JUČER je u zagrebačkom HNK-u premijerno izvedena predstava "Srce moje kuca za nju". Montažstroj i plesni centar "Tala" Larise Lipovac, inscenirali su nogometnu utakmicu između Hrvatske i Engleske 2007. Predstava je rađena pod redateljskom palicom Boruta Šeparovića, koji je ujedno koreograf i autor.

Na legendarnoj utakmici Hrvatska je na Wembleyju pobijedila Englesku i time joj onemogućila nastup na Europskom nogometnom prvenstvu. Englezi još uvijek nisu Hrvatskoj oprostili tu pobjedu. Ovoga puta Hrvatsku reprezentaciju ne čine naši nogometaši već žene. U zanimljivoj koncepciji predstave, nogometaše su u prvom poluvremenu utjelovile plesačice "Tale", a u drugom žene s burze.

Osim što je prikazala jedan od povijesnih trenutaka hrvatskog sporta, predstava se pozabavila društvenim fenomenom nogometa, koji često ujedinjuje naciju. Autori su pojasnili da su u predstavi željeli zajednički ponuditi odgovor na pitanje kakvu zemlju želimo i volimo kad pobjeđujemo, a kad smo prisiljeni priznati poraz.

U predstavi su između ostalih zaigrale i voditeljica Ana Stunić, te glumica Ana Vilenica. Svojim dolaskom premijeru su uveličali i Damir Markovina, Vitomira Lončar, Larisa Lipovac, Ivana Banfić, nogometni trener Nikola Jurčević te Ivan Račan.

Pročitajte više