Po Cvitanovića u zatvor došla supruga Marija, kući se ipak vratio sam

"UPRAVO idem po Igora koji je krenuo prema zatvoru u Remetincu gdje se treba razdužiti, pokupiti svoje stvari i vratiti se na slobodu", javio je Indexu odvjetnik Igora Cvitanovića, Mate Matić, koji je maločas doznao kako je sutkinja Mirjana Matijanec odbila prijedlog državnog odvjetništva koje je zatražilo zadržavanje Igora Cvitanovića 48 sati u pritvoru, tako da je njegova stranka puštena na slobodu.

U pratnji prijateljice ispred zatvora u Remetincu došla je i Igorova supruga, Marija Cvitanović, koja je na Igora strpljivo čekala čak dva sata. Po izlasku iz zatvora nogometaš je bio mrzovoljan, te je pognute glave ušao u Marijin sivi Range Rover, dok sa suprugom nije razmijenio niti pogled niti riječi. Odvezli su se u nepoznatom smjeru. Igor je u stan na adresi Bukovačka 23 došao sam, pa se pretpostavlja da je Mariju negdje usput ostavio.

"Državno odvjetništvo može pisati žalbu i postupak se nastavlja, ali najvažnije je da je Igor sad na slobodi. Istraga i saslušanje svjedoka će se tek dogoditi i nastaviti. Sve je zaista napuhano izvan svih granica razuma! Smatram da su u Storyju prijetnju interpretirali kako je njima odgovaralo. Srećom da je sud taj filter koji na kraju dolazi do prave istine", nadodao je Matić te ukratko opisao stanje Igora Cvitanovića: "Katastrofalno! Nevjerojatno što se događa normalnom čovjeku koji nikad dosad nije ušao u nikakav sukob. To su bili nisku udarci na optuženičkoj klupi. Story je isprovocirao sva događanja i dodatno poremetio već poremećene obiteljske odnose Cvitanovića". 

"Jedino što Igor Cvitanović nikad nije porekao su izrazi prostakluka koje je izgovorio u afektu", nadodao je odvjetnik Matić.

Odvjetnik Mate Matić je u pauzi suđenja izašao pred novinare i kratko prokomentirao suđenje: "Igor Cvitanović je poznati sportaš koji nikad nije napisao ni jedan demantij, a mediji su ga stalno razvlačili. Nikad nije bio agresivan, osim u nogometu kako bi ostvario dobre rezultate. Trenutačno je izmučen jer se cijeli život ponaša vrlo korektno. Nitko ne može biti ravnodušan kad ga odvode u lisicama u postaju. Ni ona sam ne zna što mu se događa jer je to teška situacija", rekao je Matić koji vjeruje da će Cvitanović tijekom današnjeg dana biti pušten na slobodu.

"Poznato je da ga mediji stalno stišću, te da izmišljaju događaje kako bi imali priču. Možda je Story i čekao ovakvu njegovu reakciju kako bi imali dalje o čemu pisati", nadodao je Matić.

Cvitanović je nakon prijetnji "Sve ću vas poklati. Sve ću vas jebati u usta. Ubit ću vas sve u Storyju" pozvan na obavijesni razgovor u VIII. policijsku postaju Trnje, gdje je zadržan. Ondje je bio na kriminalističkoj obradi zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu uredništva. Tamo je stigla i glavna urednica Storyja Tonkica Kalauz u pratnji odvjetnika Adrije Medije Zorana Krajinovića i urednika internetskog portala magazina Vladimira Milinovića, kojemu je Cvitanović pred svjedocima iznio prijetnje.

Ubrzo nakon incidenta na mjesto događaja stigla je policija, koja je nakon razgovora sa svim svjedocima ozbiljno shvatila prijetnje i protiv Igora Cvitanovića podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje službenoj osobi, po članku 129. stavak 3 Kaznenog zakona.

Policijska prijava

U policijskoj prijavi protiv Igora Cvitanovića stoji: "Policijski službenici VIII. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističku obradu nad hrvatskim državljaninom (1970.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu hrvatskih državljana. Naime, osumnjičenik je u srijedu, 19. studenog 2008. godine oko 10.55 sati došao u prostorije redakcije tjednog časopisa koje se nalaze u Radničkoj cesti te je zatražio razgovor s glavnom urednicom časopisa, jer nije bio zadovoljan člankom koji je objavljen o njemu. Kako ga ona nije bila u mogućnosti primiti, s osumnjičenim je u predvorju redakcije razgovarao zaposlenik časopisa. Nakon kraćeg razgovora osumnjičeni je verbalno prijetio zaposleniku, posredno i glavnoj urednici. Daljnji sukob spriječili su zaposlenici zaštitarske službe koji rade na poslovima osiguranja u spomenutoj redakciji, nakon čega je osumnjičeni napustio redakciju. Zaposlenik i glavna urednica časopisa došli su u službene prostorije policije i prijavili događaj. Policijski službenici putem telefona pozvali su osumnjičenog da dođe u prostorije policije kako bi s njim obavili razgovor, što je on i učinio. Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu".

L.V./K.H.
Foto: Kristijan Horvat, Pixsell

Pročitajte više