Došao do kraja u Milijunašu pa nazvao džokera i šokirao voditelja i gledatelje

Screenshot: YouTube

ŠVEĐANIN Jonas von Essen (31) osvojio je milijun kruna u showu Postkodmiljonären, koji je u hrvatskoj verziji poznat kao Tko želi biti milijunaš?, i postao 14. osoba koja je pobijedila u emisiji koja se emitira od 2005. godine. No svi pričaju o šali koju je izveo tijekom posljednjeg pitanja.

Jonas je do finalnog pitanja došao a da nije iskoristio nijedan džoker, a zatim se odučio malo zabaviti pred televizijskim kamerama. "Koji je arhitekt projektirao Chandigarh, glavni grad indijskih država Punjab i Haryana, koji je izgrađen 1950-ih godina?" glasilo je pitanje za milijun kruna.

Zatražio džoker zovi pa se raspričao s prijateljem o zabavi

Von Essen je neko vrijeme razmišljao, a onda je zatražio džoker zovi prijatelja. S druge strane telefonske linije javio se David, njegov prijatelj s kvizova. "Davide, imaš li nešto posebno isplanirano za sljedeću subotu? Naime, pozvao bih te na jednu malu zabavu", pričao je Jonas.

Voditelj ga je prvo začuđeno gledao, a zatim se počeo smijati. Jonas je završio poziv tijekom kojeg nije ni pročitao pitanje, a onda je zatražio džoker pola-pola. "Ovo bi mogao biti TV fijasko stoljeća ako sad, nakon svega ovoga, pogriješim", našalio se i napokon ponudio točan odgovor - Le Corbusier.

"Osvojili ste milijun", izjavio je voditelj showa, a publika u studiju mu je počela pljeskati. Jonas von Essen kasnije je za Aftonbladet rekao kako poziv prijatelju nije bio planiran i da bi "bilo apsurdno" da je bio u krivu vezano za odgovor.

Otkrio što planira učiniti s novcem

"Kad sam vidio pitanje, bio sam prilično siguran da znam točan odgovor. Sjedio sam ondje i razmišljao što napraviti, a onda mi je sinulo da bih se mogao malo zabaviti. A što bi se dogodilo da sam zbilja žrtvovao milijun zbog te zabave? Pa i to bi bilo nešto povijesno, povijesno loše samo po sebi, ali ipak povijesno", izjavio je.

Otkrio je i što planira učiniti s novcem. "Kupit ću si nove šarene čarape jer ih već imam previše s rupama. Također ću se moći više posvetiti onome u čemu uživam, podučavat ću tehnologiju pamćenja, snimati više videosnimki na YouTubeu i tako dalje", zaključio je.

Pročitajte više